kategorieë: Nuut & NouKos

Pynappel-en-rooi-soetrissie hoendersosaties

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 4 hoenderborsies in blokkies gesny (gebruik 1 borsie per sosatie)
  • 1 vars pynappel, geskil en in blokkies gesny
  • 1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
  • 1 medium rooi-ui, in blokkies gesny
  • olyfolie
  • paprika
  • origanum
  • cajun-speserye
  • heuning
  • sesamsaad
  • vars kruie vir garnering

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Week die sosatiestokkies in water vir ongeveer ’n uur om te voorkom dat dit brand.
  2. Maak die hoenderblokkies vooraf gaar sonder enige sout of kruie.
  3. Ryg dan die hoender, pynappel, soetrissie en ui op die stokkies.
  4. Meng dan die marinade as volg (gebruik ’n platboom bak sodat sosaties in die marinade gerol kan word):
  • 4 eetlepels heuning
  • 1 teelepel paprika
  • 1 teelepel cajun-speserye
  • ½ teelepel sout
  • ½ teelepel peper

5. Voeg 4-6 eetlepels warm water by sodat die heuning kan smelt

6. Verhit ’n riffelpan met ’n bietjie olyfolie.

7. Bedek die sosatie met die marinade deur dit in die sous te rol totdat alle kante bedek is en braai in pan vir omtrent een minuut aan elke kant, terwyl dit met die origanum en sesamsaad besprinkel word.

8. Garneer met vars kruie en bedien dadelik.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Fluit-fluit, dié deelnemers se storie is uit…

In vandeesweek se episode het glanssjef Bertus Basson en koskenner Kobus Botha met nog ’n…

3 hours Gelede

Bruintjie-kolwyntjies

Hierdie bruintjie-kolwyntjie-resep is baie maklik en regtig smullekker! Deur Vickie de Beer

12 hours Gelede

Twee karakters, een aktrise: Sandi Schultz se mees uitdagende rol tot nou toe

Sandi Schultz verras weer in Diepe Waters (kykNET, DStv kanaal 144), maar dié keer as…

1 day Gelede

Romerige hoenderlasagne

Deur Vickie de Beer. Foto deur CRPhotographic

1 day Gelede

Rob Hersov op ‘Laataand by Rian’: “Raak van sosialistiese- en rasgedrewe wetgewing ontslae”

Rob Hersov is vir sommige ’n held, en vir ander ’n omstrede figuur as gevolg…

1 day Gelede

Schané Fouché: Skoonheid wat straal

Deur Maretha Botes. Foto’s: Hanneri de Wet           Wanneer Schané Fouché (32) haar hare…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.