Serves:Genoeg vir 4. Serves 4.Nutrition facts:200 calories20 grams fat
Ingredients
½ ciabattabrood
5 ml (1 t) gekapte knoffel
’n klein hand vol tiemieblare
gerasperde skil van ½ suurlemoen
15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie
200 g (½ blik) kersietamaties
60 ml (¼ k) fyn parmesaankaas
15 ml (1 e) gekapte knoffel
15 ml (1 e) gekapte brandrissie
4 ansjovisfilette
200 g (½ blik) kersietamaties
’n hand vol gekapte basiliekruidblare deur.
250 g gaar pennepasta
English recipe
Italian tomato pasta
½ ciabatta bread
5 ml (1 t) chopped garlic
A small handful of thyme
grated rind of ½ lemon
15 ml (1 tablespoon) of olive or avocado oil
200 g (½ can) cherry tomatoes
60 ml (¼ cup) grated Parmesan cheese
15 ml (1 tablespoon) chopped garlic
15 ml (1 tablespoon) chopped chili
4 anchovy fillets
200 g (½ can) cherry tomatoes
A handful of chopped basil.
250 g cooked penne pasta
Instructions
Voorverhit die oond tot 180 °C. 1 Verwerk die ciabattabrood tot krummels in ’n voedselverwerker en skep op ’n bakplaat. Meng die knoffel, tiemieblare, suurlemoenskil en olie deur. Geur na smaak. Bak tot goudbruin en krakerig. Hou eenkant. 2 Verwerk die parmesaankaas, knoffel, brandrissie, ansjovisfilette en kersietamaties saam tot glad. Verhit die mengsel oor matige hitte en meng die orige kersietamaties by. Geur na smaak. Haal van die hitte af en meng die basiliekruidblare deur. 3 Skep die sous oor die pennepasta en strooi ekstra basiliekruidblare en die ciabattakrummels oor voor jy die pasta voorsit.
English recipe
Preheat the oven to 180 ° C. 1 Add the ciabatta bread to a food processor to make crumbs. Spoon crumbs onto a baking sheet. Combine the garlic, thyme, lemon zest and oil. Season to taste. Bake until golden brown and crisp. Set aside. 2 Mix the parmesan, garlic, chili, anchovies and cherry tomatoes until smooth. Heat the mixture over medium heat and mix in the remaining cherry tomatoes. Season to taste. Remove from the heat and stir the basil through. 3 Spoon the sauce over and sprinkle penne pasta, extra basil and ciabatta crumbs over the pasta before serving.