Genoeg vir 4
30 ml (2 e) Italiaanse pietersielie, fyn gekap
2 knoffelhuisies, fyn gekap
6 beesvleis-schnitzels
6 repies rugspek
150 g mozzarellakaas, in 6 langwerpige stafies gesny
30 ml (2 e) olyfolie
sout en gemaalde swartpeper
1 ui, geskil en gekap
500 ml (2 k) tamatiepassata
60 ml (¼ k) basiliekruidblare, geskeur
1. Meng die pietersielie en die helfte van die knoffel – hou die res van die knoffel vir later. Smeer oor die beesvleislappies.
2. Sit ’n repie spek op elke beesvleislappie en ’n mozzarella-stafie op die spek. Rol op en steek met ’n tandestokkie vas.
3. Verhit die olyfolie in ’n groot pan oor hoë hitte en braai die beesvleisrolletjies vir 3-4 min. daarin tot goudbruin. Geur na smaak. Haal uit en hou eenkant.
4. Soteer die ui en die res van die knoffel in dieselfde pan tot goudbruin en sag.
5. Voeg die passata by en bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 5 min. tot effens verdik. Geur na smaak.
6. Sit die beesvleisrolletjies terug in die sous en kook vir 3 min. tot lekker warm. Verwyder die tandestokkies en sny middeldeur. Garneer met die basiliekruid en sit voor met sagte polenta.