kategorieë: Kos

Indiese dosa met geurige blomkoolkerrie

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 250 ml (1 k) basmatirys
• 125 ml (½ k) geel split-ertjies
• 10 ml (2 t) vinkelsaad, liggies gerooster
• 30 ml (2 e) olyfolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Week die basmati vir 6 uur in 500 ml water in ’n middelslag-mengbak. Week ook die ertjies vir 6 uur in 500 ml water in ’n ander mengbak.
2 Verwerk die basmatirys en die ertjies afsonderlik in die weekwater in ’n voedselverwerker tot romerig.
3 Meng die basmati en ertjies en laat oornag gis tot dit borrel en die stysels afgebreek is (in kouer weer neem dit langer).
4 Voeg die vinkelsaad by en geur met sout.
5 Verhit ’n bietjie olyfolie in ’n kleefwerende pan.
6 Voeg sowat 45 ml van die beslag in die pan en draai die pan rond om die deeg eweredig te versprei.
7 Bak totdat daar borreltjies aan die bokant verskyn.
8 Draai die pannekoek om en bak vir nog 2 min.
9 Herhaal met die res van die beslag.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Geurige blomkoolkerrie

Genoeg vir 4 saam met die dosa

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 45 ml (1½ e) olyfolie
• 4 naeltjies
• 1 kaneelstokkie
• 2 kardemompeule
• 5 ml (1 t) vinkelsaad
• 1 ui, dun gesny
• 1 klein brandrissie, middeldeur gesny
• 3 kerrieblare
• 1 tamatie, grof gekap
• 5 ml (1 t) gemmer, gerasper
• 5 ml (1 t) knoffel, gekneus
• 2,5 ml (½ t) sout
• 1 ml (¼ t) borrie
• 2,5 ml (½ t) gemaalde koljander
• 1 ml (¼ t) gemaalde komyn
• 2,5 ml (½ t) garam masala
• 1 groot blomkool, in blommetjies gesny
• 125 ml (½ k) klapperroom

Koljandersous
• 1 bossie vars koljanderblare
• 1 fyn gekapte knoffelhuisie
• 5 ml (1 t) lemmetjiesap
• ’n halwe rooi brandrissie, wit vliesies uitgehaal en fyn gekap
• 80 ml (⅓ k) water.
• Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad.
• Geur met sout en swartpeper.

1 Verhit 15 ml van die olie in ’n pan en voeg die naeltjies, kaneel, kardemom en vinkel by, en braai vir 2 min. tot geurig.
2 Voeg die uie, rissie en kerrie-blare by en soteer tot die uie goudbruin is.
3 Voeg die tamatie, gemmer, knoffel en sout by en soteer tot die tamatie gaar is.
4 Voeg die borrie, koljander en komyn by.
5 Voeg 125 ml water by en meng dit deur.
6 Kook die mengsel oor lae hitte totdat dit byna drooggekook is.
7 Voeg die garam masala en die blomkool by.
8 Kook oor matige hitte totdat die blomkool net-net gaar is.
9 Voeg die klapperroom by en prut vir nog 5-7 min. tot die blomkool sag is maar nie pap nie.
10 Skep die blomkoolkerrie op die dosa-pannekoeke en sit met die koljandersous voor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje
Tags: kosblomkool

Onlangse plasings

Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?

Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…

1 day Gelede

Hoe om die kleredragreëls op uitnodigings te verstaan

Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…

1 day Gelede

Is jou kleinding se sintuie oor- of ondersensitief?

Het jy geweet jou baba of peuter moet letterlik leer om sintuiglike inligting te filtreer…

1 day Gelede

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Die nuwe (en gesonder!) pizza - in slaai-vorm!

1 day Gelede

Bessiejellies

Genoeg vir 6 Bestanddele   625 ml (2½ k) tee-en-vrugtesap 30 ml (2 e) gelatienpoeier…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Len Muller oor sy passie vir musiek en sy gesin

Buiten vir sy uitsonderlike talent as musikant en liedjieskrywer, is Len Muller ook bekend as…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.