Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 250 ml (1 k) basmatirys
• 125 ml (½ k) geel split-ertjies
• 10 ml (2 t) vinkelsaad, liggies gerooster
• 30 ml (2 e) olyfolie
1 Week die basmati vir 6 uur in 500 ml water in ’n middelslag-mengbak. Week ook die ertjies vir 6 uur in 500 ml water in ’n ander mengbak.
2 Verwerk die basmatirys en die ertjies afsonderlik in die weekwater in ’n voedselverwerker tot romerig.
3 Meng die basmati en ertjies en laat oornag gis tot dit borrel en die stysels afgebreek is (in kouer weer neem dit langer).
4 Voeg die vinkelsaad by en geur met sout.
5 Verhit ’n bietjie olyfolie in ’n kleefwerende pan.
6 Voeg sowat 45 ml van die beslag in die pan en draai die pan rond om die deeg eweredig te versprei.
7 Bak totdat daar borreltjies aan die bokant verskyn.
8 Draai die pannekoek om en bak vir nog 2 min.
9 Herhaal met die res van die beslag.
Genoeg vir 4 saam met die dosa
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }• 45 ml (1½ e) olyfolie
• 4 naeltjies
• 1 kaneelstokkie
• 2 kardemompeule
• 5 ml (1 t) vinkelsaad
• 1 ui, dun gesny
• 1 klein brandrissie, middeldeur gesny
• 3 kerrieblare
• 1 tamatie, grof gekap
• 5 ml (1 t) gemmer, gerasper
• 5 ml (1 t) knoffel, gekneus
• 2,5 ml (½ t) sout
• 1 ml (¼ t) borrie
• 2,5 ml (½ t) gemaalde koljander
• 1 ml (¼ t) gemaalde komyn
• 2,5 ml (½ t) garam masala
• 1 groot blomkool, in blommetjies gesny
• 125 ml (½ k) klapperroom
Koljandersous
• 1 bossie vars koljanderblare
• 1 fyn gekapte knoffelhuisie
• 5 ml (1 t) lemmetjiesap
• ’n halwe rooi brandrissie, wit vliesies uitgehaal en fyn gekap
• 80 ml (⅓ k) water.
• Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad.
• Geur met sout en swartpeper.
1 Verhit 15 ml van die olie in ’n pan en voeg die naeltjies, kaneel, kardemom en vinkel by, en braai vir 2 min. tot geurig.
2 Voeg die uie, rissie en kerrie-blare by en soteer tot die uie goudbruin is.
3 Voeg die tamatie, gemmer, knoffel en sout by en soteer tot die tamatie gaar is.
4 Voeg die borrie, koljander en komyn by.
5 Voeg 125 ml water by en meng dit deur.
6 Kook die mengsel oor lae hitte totdat dit byna drooggekook is.
7 Voeg die garam masala en die blomkool by.
8 Kook oor matige hitte totdat die blomkool net-net gaar is.
9 Voeg die klapperroom by en prut vir nog 5-7 min. tot die blomkool sag is maar nie pap nie.
10 Skep die blomkoolkerrie op die dosa-pannekoeke en sit met die koljandersous voor.
Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…
Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…
Genoeg vir 8 Bestanddele Tertdeeg 375 g koekmeel 2,5 ml (½…
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi …
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.