kategorieë: KosSomerkos

Hoendersosaties met grondboontjiesous & antieke graanslaai

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1 kg hoenderdytjies, sonder vel en been.
• 15 ml (1 e) heuning
• 7,5 ml (1½ t) paprika
• 45 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 1 groen brandrissie, fyn gekap
• 75 g grondboontjies, liggies gerooster
• 30 ml (1 e) soetrissiesous
• 250 ml (1 k) klapperroom
• 60 ml (¼ k) sojasous
• 30 ml (2 e) grondboontjiebotter
• 10 ml (2 t) hempsaad

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Sit die hoenderdytjies in ’n middelslag-mengbak, geur met sout en swartpeper, voeg die heuning, paprika en 30 ml olyfolie by en sit vir 30 min. eenkant.
2 Meng die oorblywende 15 ml olyfolie en brandrissie in ’n klein bakkie.
3 Verhit die grondboontjies, soetrissiesous, klapperroom, sojasous, grondboontjiebotter en hempsaad in ’n kastrol oor matige hitte tot kookpunt. Haal af en hou eenkant.
4 Ryg die hoender op 6 sosatiestokke en braai vir 10 min. of tot goudbruin in ’n riffelpan oor hoë hitte.
5 Smeer die hoenderye met die groen brandrissie-olie en braai vir nog 2 min. aan elke kant of tot gaar.
6 Sit die hoendersosaties met die grond-boontjiesous en die antieke graanslaai voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Antieke graanslaai

Genoeg vir 6-8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Hierdie slaai is supervoedsaam! Ons het oulike botterskorsienoedels te koop gekry en dit sommer ook by die slaai gevoeg.

• 500 g botterskorsie, in blokkies gesny
• 2 geel soetrissies, middeldeur gesny en ontpit
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 250 g babawortels
• 2 mielies, pitte van die stronk afgesny
• 100 g freekeh, (kook vir 40-45 min. in 3 koppies gesoute water)
• 100 g bulgur (laat die bulgur vir 30 min. in 1 koppie gesoute kookwater week)
• 100 g pêrelspelt (kook vir 40-45 min. in 3 koppies gesoute water)
• 100 g quinoa, (kook vir 15-20 min. in 1 koppie gesoute water)
• 5 sprietuie, fyn gesny
• hand vol basiliekruid
• hand vol kruisement
• hand vol koljander
• 1 rooi ui, fyn gekap

Slaaisous
60 ml (¼ k) witwynasyn
30 ml (2 e) korrelmosterd
5 ml (1 t) heuning
3 knoffelhuisies, gekap
250 ml (1 k) olyfolie

Meng al die bestanddele en geur met sout en swartpeper

Voorverhit die oond tot 200 °C.
1 Sit die botterskorsie en geel rissie op ’n oondpan, sprinkel 15 ml olyfolie oor en geur met sout en swart peper.
2 Bak vir 20 min.
3 Sit die babawortels en mieliepitte by, skep die oorblywende olyfolie oor en bak vir nog 15 – 20 min. Haal uit.
4 Meng die geroosterde groentes, freekeh, bulgur, pêrelspelt, quinoa, sprietuie, basiliekruid, kruisement, koljander en ui in ’n groot mengbak.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Skop Swart Vrydag sterk af met MSI se beste aanbiedinge: Skootrekenaars vir speel en werk teen ongelooflike pryse!

Of jy op soek is na ’n kragtige skootrekenaar om meer as een taak mee…

17 hours Gelede

7 dinge wat jy moet weet om die regte matras te koop

Om ’n matras aan te skaf is een van die duurste beleggings wat jy sal…

19 hours Gelede

Blitsige roomys

Bestanddele   500 ml (2 k) gevriesde bessies 500 ml (2 k) volroom- Griekse jogurt…

20 hours Gelede

Ontmoet Herman Bosman – ‘Wie word ’n miljoenêr’ se heel eerste miljoenêr!

Iemand het uiteindelik kykNET se miljoenrandvraag op die gewilde vasvraprogram Wie word ’n miljoenêr? beantwoord.  …

21 hours Gelede

4 dapper stappe wat jy nou kan neem om gelukkiger te wees

Maak werk van dié kwessies en kry weer woema terug! #rrTussenOns

2 days Gelede

Mia le Roux onthul hoe vertigo haar deelname aan Mej. Heelal gefnuik het

Die huidige Mej. Suid-Afrika, Mia le Roux, het vandag in ’n video op sosiale media…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.