Hoenderslaai

Genoeg vir 4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• ’n mengsel vars kropslaaiblare (ons het wilde roketblare gebruik)
• 500 g (4) hoenderborsies, gaargemaak en in repies getrek (ideaal as jy oorskiethoender het)
• 4 murgpampoentjies en 1/2 komkommer, in linte gesny met ’n groenteskiller
• 1 geel en 1 rooi soetrissie, in blokkies gesny
• 125 g (±7 groterige) kersietamaties, in ringe gesny
• 1 middelslag- pers ui, gehalveer en in die lengte in dun skyfies gesny
• 12 olywe, ontpit, en middeldeur gesny
• 250 ml (1 k) suikermielies, gevries of geblik
• 60 ml (4 e) sonneblomsaad vir garnering, droog gerooster in ’n warm pan
• ’n hand vol grasuitjies, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Slaaisous
• 250 ml (1 k) vetvrye- ongegeurde jogurt
• 60 ml (4 e) laevetmayonnaise
• 30 ml (2 e) vars dille, gekap
• 30 ml (2 e) vars koljander, gekap
• gemaalde swartpeper na smaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Sit die slaaiblare in ’n mooi slaaibak. Meng die oorblywende slaaibestanddele, behalwe die sonneblomsade, en meng dit deur die slaaiblare.
2 Meng die sousbestanddele en sit voor saam met die slaai.
3 Strooi die sade oor en dien dadelik op.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.