kategorieë: KosMaklik en vinnig

Hoenderroerbraai

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Sous
• 20 ml (4 t) sojasous
• 30 ml (2 e) heuning
• sap en gerasperde skil van
1 lemoen

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Roerbraai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 15 ml (1 e) gekapte knoffel
• 15 ml (1 e) gekapte brandrissie
• 500 g hoenderborsies, in blokkies gesny
• 100 g broccolini, in die lengte deur gesny
• hand vol boontjiespruite
• 1 groen soetrissie, fyn gekap
• ½ rooikool, dun gesny
• 1 klein pynappel, geskil en in blokkies gesny
• hand vol koljander
• hand vol kruisement
• 125 ml (½ k) gevlokte amandels
• 30 ml (1 e) swart sesamsaad
• 250 g Oosterse eiernoedels, gekook volgens die aanwysings op die pakkie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
2 Verhit die olie oor hoë hitte in ’n groot wok. Voeg die gemmer, knoffel en brandrissie by en roerbraai vir 1 min.
3 Voeg die hoender by en roerbraai vir 5 min. of tot goudkleurig en gaar. Geur met sout. Skuif die hoender teen die kante van die wok op.
4 Roerbraai die broccolini en boontjiespruite vir 2 min. in die middel van die wok.
5 Voeg die soetrissie, rooikool en pynappel by. Roerbraai vir 2 min. Voeg die sous by en roerbraai vir nog 2 min. Roer alles deur tot dit met die sous bedek en deurwarm is.
6 Strooi die amandels en sesamsaad oor. Sit met vars koljander, kruisement en eiernoedels voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

4 hours Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

5 hours Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

6 hours Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

7 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

9 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

12 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.