kategorieë: KosLaekoolhidraat

Hoenderpilaf

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 400 g (3-4) hoenderborsies
• 15 ml (1 e) olyfolie
• sap van 1 suurlemoen
• 125 ml (1/2 k) hoenderaftreksel
• 15 ml (1 e) sojasous
• 30 ml (2 e) sjerrie
• 1 ui, gekap
• 1 knoffelhuisie, gekneus en gekap
• 3 wortels, geskil en in repies gesny
• 50 g (1 k) spinasie, fyn gekap
• 2 selderystingels, in ringe gesny
• 4 sprietuie, gekap
• 1 rooi soetrissie, ontpit en in repies gesny
• ’n hand vol koljanderblare en grasuitjies, gekap
• 750 ml (3 k) gaar bruinrys
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 8 olywe, ontpit en fyn gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 ºC.
1 Smeer die hoenderborsies met die olyfolie, sprinkel suurlemoensap oor en geur goed met sout en peper. Bak vir ±20 min.
2 Trek die afgekoelde hoenderborsies in repies, en marineer dit in die hoenderaftreksel, sojasous en sjerrie tot benodig.
3 Verhit 5 ml olyfolie en roerbraai die ui en knoffel tot sag. Voeg die wortels en spinasie by en braai vir nog 1 min. Voeg die res van die groente by en roerbraai tot gaar, maar steeds ferm.
4 Voeg die rys, hoendermengsel en lemoenskil by en verhit. Strooi olywe en vars kruie oor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

2 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

3 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

3 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.