Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 400 g (3-4) hoenderborsies
• 15 ml (1 e) olyfolie
• sap van 1 suurlemoen
• 125 ml (1/2 k) hoenderaftreksel
• 15 ml (1 e) sojasous
• 30 ml (2 e) sjerrie
• 1 ui, gekap
• 1 knoffelhuisie, gekneus en gekap
• 3 wortels, geskil en in repies gesny
• 50 g (1 k) spinasie, fyn gekap
• 2 selderystingels, in ringe gesny
• 4 sprietuie, gekap
• 1 rooi soetrissie, ontpit en in repies gesny
• ’n hand vol koljanderblare en grasuitjies, gekap
• 750 ml (3 k) gaar bruinrys
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 8 olywe, ontpit en fyn gekap
Voorverhit die oond tot 180 ºC.
1 Smeer die hoenderborsies met die olyfolie, sprinkel suurlemoensap oor en geur goed met sout en peper. Bak vir ±20 min.
2 Trek die afgekoelde hoenderborsies in repies, en marineer dit in die hoenderaftreksel, sojasous en sjerrie tot benodig.
3 Verhit 5 ml olyfolie en roerbraai die ui en knoffel tot sag. Voeg die wortels en spinasie by en braai vir nog 1 min. Voeg die res van die groente by en roerbraai tot gaar, maar steeds ferm.
4 Voeg die rys, hoendermengsel en lemoenskil by en verhit. Strooi olywe en vars kruie oor.
Egskeiding is nie die einde van die wêreld nie. Jy hoef nie te krepeer nie…
Ken jou wegsleepregte deur: Anet Schoeman. Om langs die pad gestrand te wees weens…
’n Liplekker aandete - Griekse hoender-en-rys-gebak. Die dis kry broccoli en fetakaas in vir ekstra…
kykNET is trots om die terugkeer van die bekroonde akteur Chumani Pan na die kanaal…
Het jy geweet teen die ouderdom van drie is 85% van jou kleinding se brein…
Deur Margaret Gardiner Liefde is iets waarna ons soek. Vele goeie boeke, flieks en liedjies…
Hierdie webwerf gebruik koekies.