Resep deur Vickie de Beer. Foto Lee Schwagele crphotographic.co.za
Genoeg vir 10-12 klein pasteitjies. Deeg: Die hoender sal vir 2-3 dae in die yskas vars bly.Hoenderpasteitjies
Ingredients
Instructions
Hoenderpasteitjies
Bêre vir 2-3 dae in ’n digsluitende houer in die yskas. Die deeg is gluten- en koolhidraatvry.
• Meng 180 g (1½ k) gerasperde mozzarella en 45 g (3 e) roomkaas in ’n mikrogolfvaste bak.
• Mikrogolf vir 2 min. op hoë krag, of tot die kaas gesmelt is.
• Voeg 1 liggies geklitste eier by, gevolg deur 150 g (1½ k) amandelmeel en 2,5 ml sout en meng goed.
• Keer die mengsel op ’n skoon werksvlak uit en knie liggies tot ’n deeg.
• Druk die deeg plat, draai in kleefplastiek toe en laat rus vir sowat 10 min. in die yskas. Verhit die oond tot 180˚C.
• Rol die deeg tussen 2 velle bakpapier uit tot sowat 2 mm dik.
• Sny 12 groot sirkels met ’n deursnee van 6 cm en 12 kleiner sirkels met ’n deursnee van 4 cm uit en voer ’n muffinpan met 12 holtes uit.
• Meng 250 ml (1 k) hoender (*sien resep onder) met 45 ml (3 e) crème fraîche.
• Skep 2-3 e van die hoender in elke holte en bedek met die kleiner sirkels.
• Seël die randjies en bak vir 20 min. of tot goudkleurig.