6. Hoendernekkie-kerrie
6. Hoendernekkie-kerrie
Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 30 g botter
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 kg hoendernekkies
• sout en swartpeper
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 1 ui, fyn gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 5 cm stukkie gemmer, fyn gekap
• 1 rooi brandrissie, fyn gekap
• 30 ml (2 e) koljandersaad, fyn gemaal
• 15 ml (1 e) komynsaad, fyn gemaal
• 15 ml (1 e) paprika
• 15 ml (1 e) garam masala
• 30 ml (2 e) fenegriek
• 2 x 400 g heel geskilde tamaties
• 1 x 400 g klapperroom
• hand vol koljander, gekap
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
1 Verhit die helfte van die botter en olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
2 Geur die hoendernekkies met sout en swartpeper, bedek met die meel en skud die oortollige meel af.
3 Braai die hoender in sarsies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant. Braai die ui, knoffel, gemmer en brandrissie vir 5-7 min. of tot goudbruin in die oorblywende botter en olie.
4 Voeg die koljander, komyn, paprika, garam masala en fenegriek by en braai vir nog 2 min.
5 Voeg die hoendernekkies en heel tamaties by en geur met sout en swartpeper.
6 Laat prut vir 20 min. oor lae hitte, of totdat die sous lekker verdik.
7 Voeg die klapperroom by en kook vir nog 5 min.
8 Sit voor met vars koljander en klapperskaafsels.
Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…
Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou. [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…
Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…
In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…
Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…
Hierdie webwerf gebruik koekies.