kategorieë: KosWinterkos

Hoendernekkie-kerrie

Hoendernekkie-kerrie

6. Hoendernekkie-kerrie

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

• 30 g botter
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 kg hoendernekkies
• sout en swartpeper
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 1 ui, fyn gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 5 cm stukkie gemmer, fyn gekap
• 1 rooi brandrissie, fyn gekap
• 30 ml (2 e) koljandersaad, fyn gemaal
• 15 ml (1 e) komynsaad, fyn gemaal
• 15 ml (1 e) paprika
• 15 ml (1 e) garam masala
• 30 ml (2 e) fenegriek
• 2 x 400 g heel geskilde tamaties
• 1 x 400 g klapperroom
• hand vol koljander, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

1 Verhit die helfte van die botter en olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
2 Geur die hoendernekkies met sout en swartpeper, bedek met die meel en skud die oortollige meel af.
3 Braai die hoender in sarsies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant. Braai die ui, knoffel, gemmer en brandrissie vir 5-7 min. of tot goudbruin in die oorblywende botter en olie.
4 Voeg die koljander, komyn, paprika, garam masala en fenegriek by en braai vir nog 2 min.
5 Voeg die hoendernekkies en heel tamaties by en geur met sout en swartpeper.
6 Laat prut vir 20 min. oor lae hitte, of totdat die sous lekker verdik.
7 Voeg die klapperroom by en kook vir nog 5 min.
8 Sit voor met vars koljander en klapperskaafsels.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Lees ook:

Vinnige hoenderkerrie

Beste oondgeroosterde hoender

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

3 days Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

3 days Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

3 days Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

3 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.