kategorieë: KersfeesKosWinterkos

Hoenderlewertjie-terrien

Ggenoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 500 g repiesspek
• 2 savoje-kooltjies
• 150 g hoenderlewertjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoenderhartjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoendermagies (gizzards), skoongemaak en in blokkies gesny
• 200 g varkmaalvleis
• 200 g varkboudtjop, in blokkies gesny
• 2 eiers
• 4 takkies tiemie, gekap
• hand vol pietersielie, gekap
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 2,5 ml (½ t) sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 160 °C.
2 Voer ’n 22 cm x 11 cm-broodpannetjie met 250 g spekrepies uit (hou ’n paar repies eenkant vir opdiening).
3 Sny die blare los van die kooltjies en kook vir 2 min. of tot sag in kookwater. Haal uit die water en dompel in yswater.
4 Pak ’n lagie koolblare (net die helfte) op die spekrepies in die broodpan. 5 Meng die hoenderlewertjies, -niertjies en -magies, varkmaalvleis, varktjops, eiers, tiemie, pietersielie, lemoenskil, sout en swartpeper in ’n groot mengbak.
6 Kap die oorblywende spek fyn en voeg by die hoendermengsel.
7 Maak die broodpan halfvol met die hoendermengsel. Pak ’n lagie koolblare bo-op en vul met die oorblywende hoendermengsel. Sit die laaste spek bo-op.
8 Bak vir 1 uur en 30 min. of totdat ’n toetspen skoon uitkom.
9 Keer die terrien uit en sit skywe daarvan met slaaiblare, mosterd en piekels voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Vier die lewe! Drie vroue vertel hoe, en waarom, dit nodig is

Deur Maretha Botes   Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir  National Geographic geneem.…

10 hours Gelede

Nuwe gesig in ‘Skemergrond’: ‘Kirby bring baie pret én hartseer saam met haar’

Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…

11 hours Gelede

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

3 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

3 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

4 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.