Ggenoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 500 g repiesspek
• 2 savoje-kooltjies
• 150 g hoenderlewertjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoenderhartjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoendermagies (gizzards), skoongemaak en in blokkies gesny
• 200 g varkmaalvleis
• 200 g varkboudtjop, in blokkies gesny
• 2 eiers
• 4 takkies tiemie, gekap
• hand vol pietersielie, gekap
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 2,5 ml (½ t) sout en gemaalde swartpeper
1 Verhit die oond tot 160 °C.
2 Voer ’n 22 cm x 11 cm-broodpannetjie met 250 g spekrepies uit (hou ’n paar repies eenkant vir opdiening).
3 Sny die blare los van die kooltjies en kook vir 2 min. of tot sag in kookwater. Haal uit die water en dompel in yswater.
4 Pak ’n lagie koolblare (net die helfte) op die spekrepies in die broodpan. 5 Meng die hoenderlewertjies, -niertjies en -magies, varkmaalvleis, varktjops, eiers, tiemie, pietersielie, lemoenskil, sout en swartpeper in ’n groot mengbak.
6 Kap die oorblywende spek fyn en voeg by die hoendermengsel.
7 Maak die broodpan halfvol met die hoendermengsel. Pak ’n lagie koolblare bo-op en vul met die oorblywende hoendermengsel. Sit die laaste spek bo-op.
8 Bak vir 1 uur en 30 min. of totdat ’n toetspen skoon uitkom.
9 Keer die terrien uit en sit skywe daarvan met slaaiblare, mosterd en piekels voor.
Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…
Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…
Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…
Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…
Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…
Hierdie webwerf gebruik koekies.