Ggenoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 500 g repiesspek
• 2 savoje-kooltjies
• 150 g hoenderlewertjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoenderhartjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoendermagies (gizzards), skoongemaak en in blokkies gesny
• 200 g varkmaalvleis
• 200 g varkboudtjop, in blokkies gesny
• 2 eiers
• 4 takkies tiemie, gekap
• hand vol pietersielie, gekap
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 2,5 ml (½ t) sout en gemaalde swartpeper
1 Verhit die oond tot 160 °C.
2 Voer ’n 22 cm x 11 cm-broodpannetjie met 250 g spekrepies uit (hou ’n paar repies eenkant vir opdiening).
3 Sny die blare los van die kooltjies en kook vir 2 min. of tot sag in kookwater. Haal uit die water en dompel in yswater.
4 Pak ’n lagie koolblare (net die helfte) op die spekrepies in die broodpan. 5 Meng die hoenderlewertjies, -niertjies en -magies, varkmaalvleis, varktjops, eiers, tiemie, pietersielie, lemoenskil, sout en swartpeper in ’n groot mengbak.
6 Kap die oorblywende spek fyn en voeg by die hoendermengsel.
7 Maak die broodpan halfvol met die hoendermengsel. Pak ’n lagie koolblare bo-op en vul met die oorblywende hoendermengsel. Sit die laaste spek bo-op.
8 Bak vir 1 uur en 30 min. of totdat ’n toetspen skoon uitkom.
9 Keer die terrien uit en sit skywe daarvan met slaaiblare, mosterd en piekels voor.
Deur Maretha Botes Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir National Geographic geneem.…
Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…
‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…
Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…
Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…
Hierdie webwerf gebruik koekies.