kategorieë: KersfeesKosWinterkos

Hoenderlewertjie-terrien

Ggenoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 500 g repiesspek
• 2 savoje-kooltjies
• 150 g hoenderlewertjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoenderhartjies, skoongemaak en in blokkies gesny
• 150 g hoendermagies (gizzards), skoongemaak en in blokkies gesny
• 200 g varkmaalvleis
• 200 g varkboudtjop, in blokkies gesny
• 2 eiers
• 4 takkies tiemie, gekap
• hand vol pietersielie, gekap
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 2,5 ml (½ t) sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 160 °C.
2 Voer ’n 22 cm x 11 cm-broodpannetjie met 250 g spekrepies uit (hou ’n paar repies eenkant vir opdiening).
3 Sny die blare los van die kooltjies en kook vir 2 min. of tot sag in kookwater. Haal uit die water en dompel in yswater.
4 Pak ’n lagie koolblare (net die helfte) op die spekrepies in die broodpan. 5 Meng die hoenderlewertjies, -niertjies en -magies, varkmaalvleis, varktjops, eiers, tiemie, pietersielie, lemoenskil, sout en swartpeper in ’n groot mengbak.
6 Kap die oorblywende spek fyn en voeg by die hoendermengsel.
7 Maak die broodpan halfvol met die hoendermengsel. Pak ’n lagie koolblare bo-op en vul met die oorblywende hoendermengsel. Sit die laaste spek bo-op.
8 Bak vir 1 uur en 30 min. of totdat ’n toetspen skoon uitkom.
9 Keer die terrien uit en sit skywe daarvan met slaaiblare, mosterd en piekels voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

1 day Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.