kategorieë: KosWinterkos

Hoenderkerriepasteie

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) koekmeel
  • 60 ml (¼ k) masala-kerriepoeier<
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1 kg (sowat 8) hoenderborsies, in repies gesny
  • 60 ml (¼ k) olyfolie
  • 2 uie, gekap
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 1 x 410 g-blik heel, geskilde tamaties
  • 125 ml (½ k) aftreksel
  • 125 ml (½ k) room<
  • hand vol vars koljanderblare, gekap
  • 1 x400g rol gekoopte blaardeeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Meng die koekmeel en kerriepoeier in ’n groot mengbak. Geur na smaak. Rol die hoender in die meel en skud goed af.
  2. Verhit die helfte van die olie oor hoë hitte in ’n groot pan. Braai die hoender vir 3 min. aan elke kant tot goudbruin. Haal uit en hou eenkant.
  3. Verhit die res van die olie in dieselfde pan oor matige hitte. Soteer die uie en knoffel daaarin tot sag en deursigtig.
  4. Voeg die tamaties met die vloeistof by en druk fyn met ’n vurk. Geur na smaak.
  5. Voorverhit die oond tot 200 ºC.
  6. Voeg die hoender by en prut vir 5 min. Verlaag die hitte en voeg die aftreksel en room by. Roer tot die sous deurwarm is. Roer laastens die kruie by.
  7. Rol die blaardeeg effentjies op ’n meelbestrooide werkvlak uit.Sny in vierkante van 4 cm x 20 cm. Skep sowat 45 ml (3 e) hoenderkerrie (of lamskenkelvleis) op die helfte van elke vierkant en vou in ’n driehoek toe. Verf die rande met ’n eier-en-water-mengsel en druk met ’n vurk toe. Verf die bokant van die pasteie met eierglaseersel (1 eier geklop met ’n bietjie water) en bak vir 20 min. tot goudkleurig en gaar. Sit voor met blatjang en vars koljanderblare en klapperkrulle.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

11 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

12 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

13 hours Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

15 hours Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

16 hours Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.