kategorieë: KosWinterkos

Hoenderkerriepasteie

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) koekmeel
  • 60 ml (¼ k) masala-kerriepoeier<
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1 kg (sowat 8) hoenderborsies, in repies gesny
  • 60 ml (¼ k) olyfolie
  • 2 uie, gekap
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 1 x 410 g-blik heel, geskilde tamaties
  • 125 ml (½ k) aftreksel
  • 125 ml (½ k) room<
  • hand vol vars koljanderblare, gekap
  • 1 x400g rol gekoopte blaardeeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Meng die koekmeel en kerriepoeier in ’n groot mengbak. Geur na smaak. Rol die hoender in die meel en skud goed af.
  2. Verhit die helfte van die olie oor hoë hitte in ’n groot pan. Braai die hoender vir 3 min. aan elke kant tot goudbruin. Haal uit en hou eenkant.
  3. Verhit die res van die olie in dieselfde pan oor matige hitte. Soteer die uie en knoffel daaarin tot sag en deursigtig.
  4. Voeg die tamaties met die vloeistof by en druk fyn met ’n vurk. Geur na smaak.
  5. Voorverhit die oond tot 200 ºC.
  6. Voeg die hoender by en prut vir 5 min. Verlaag die hitte en voeg die aftreksel en room by. Roer tot die sous deurwarm is. Roer laastens die kruie by.
  7. Rol die blaardeeg effentjies op ’n meelbestrooide werkvlak uit.Sny in vierkante van 4 cm x 20 cm. Skep sowat 45 ml (3 e) hoenderkerrie (of lamskenkelvleis) op die helfte van elke vierkant en vou in ’n driehoek toe. Verf die rande met ’n eier-en-water-mengsel en druk met ’n vurk toe. Verf die bokant van die pasteie met eierglaseersel (1 eier geklop met ’n bietjie water) en bak vir 20 min. tot goudkleurig en gaar. Sit voor met blatjang en vars koljanderblare en klapperkrulle.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

1 hour Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf.     Suid-Afrika is deel van ‘n…

5 hours Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

7 hours Gelede

Oorleef Kaapstad se hittegolf só

Wanneer Kaapstad se stygende temperature jou aanraai om vir koeltes uit te soek, is dit…

10 hours Gelede

Jy kan jou kind swaarkry help verwerk

Al wil ons ons kinders so graag teen die teleurstellings van die lewe beskerm, kan…

1 day Gelede

Tekens van lae ystervlakke

Hoe weet jy jy het te min yster? Wat vertel jou lyf?

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.