kategorieë: Nuut & NouKos

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorbereidingstyd: 5 minute

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktyd: 20 minute

Bedien: 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Porsiegrootte: 300 g

Bestanddele

30 ml (2 e) olyfolie

4 ontbeende hoenderborsies, vel verwyder en in blokkies gesny

sout en peper na smaak

10 ml (2 t) paprika

Vir die tamatiesous

30 ml (2 e) olyfolie

1 ui, gekap

2 (4 g) knoffelhuisies, fyngesny

1½ k tamatiepassata-sous

5 ml (1 t) gedroogde origanum

4 g (1 t) suiker

sout en peper na smaak

125 ml (½ k) gewone dubbelroomjogurt of karringmelk

Bediening

vars basiliekruid

kapokaartappels of rys

Metode

  1. Verhit 30 ml olie in ‘n groot kleefvrye braaipan oor matige hitte.
  2. Geur opgesnyde hoenderborsies met sout, peper en paprika.
  3. Braai hoender in die pan vir 8-10 minute tot gaar. Haal die hoender uit die pan en hou eenkant.
  4. Voeg nog 30 ml olie in dieselfde pan en braai uie vir 3-4 minute tot goed gaar. Voeg die knoffel, sous en origanum by en geur met sout en peper na smaak.
  5. Bring die sous tot kookpunt en verminder die hitte en laat vir nog 10 minute prut.
  6. Verwyder pan van hitte en roer jogurt of karringmelk by. Voeg hoender by die sous. Strooi vars basiliekruid oor en bedien warm saam met kapokaartappels of rys.

Lees ook: Beet-, feta-en-okkerneut-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Skop Swart Vrydag sterk af met MSI se beste aanbiedinge: Skootrekenaars vir speel en werk teen ongelooflike pryse!

Of jy op soek is na ’n kragtige skootrekenaar om meer as een taak mee…

16 hours Gelede

7 dinge wat jy moet weet om die regte matras te koop

Om ’n matras aan te skaf is een van die duurste beleggings wat jy sal…

18 hours Gelede

Blitsige roomys

Bestanddele   500 ml (2 k) gevriesde bessies 500 ml (2 k) volroom- Griekse jogurt…

19 hours Gelede

Ontmoet Herman Bosman – ‘Wie word ’n miljoenêr’ se heel eerste miljoenêr!

Iemand het uiteindelik kykNET se miljoenrandvraag op die gewilde vasvraprogram Wie word ’n miljoenêr? beantwoord.  …

21 hours Gelede

4 dapper stappe wat jy nou kan neem om gelukkiger te wees

Maak werk van dié kwessies en kry weer woema terug! #rrTussenOns

1 day Gelede

Mia le Roux onthul hoe vertigo haar deelname aan Mej. Heelal gefnuik het

Die huidige Mej. Suid-Afrika, Mia le Roux, het vandag in ’n video op sosiale media…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.