kategorieë: Nuut & NouKos

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorbereidingstyd: 5 minute

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktyd: 20 minute

Bedien: 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Porsiegrootte: 300 g

Bestanddele

  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 4 ontbeende hoenderborsies, vel verwyder en in blokkies gesny
  • sout en peper na smaak
  • 10 ml (2 t) paprika

Vir die tamatiesous

  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 1 ui, gekap
  • 2 (4 g) knoffelhuisies, fyn gesny
  • 1½ k tamatiepassata-sous
  • 5 ml (1 t) gedroogde origanum
  • 4 g (1 t) suiker
  • sout en peper na smaak
  • 125 ml (½ k) gewone dubbelroomjogurt of karringmelk

Bediening

  • vars basiliekruid
  • kapokaartappels of rys

Metode

  1. Verhit 30 ml olie in ‘n groot kleefvrye braaipan oor matige hitte.
  2. Geur opgesnyde hoenderborsies met sout, peper en paprika.
  3. Braai hoender in die pan vir 8-10 minute tot gaar. Haal die hoender uit die pan en hou eenkant.
  4. Voeg nog 30 ml olie in dieselfde pan en braai uie vir 3-4 minute tot goed gaar. Voeg die knoffel, sous en origanum by en geur met sout en peper na smaak.
  5. Bring die sous tot kookpunt en verminder die hitte en laat vir nog 10 minute prut.
  6. Verwyder pan van hitte en roer jogurt of karringmelk by. Voeg hoender by die sous. Strooi vars basiliekruid oor en bedien warm saam met kapokaartappels of rys.

Lees ook: Beet-, feta-en-okkerneut-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.