kategorieë: Nuut & NouKos

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorbereidingstyd: 5 minute

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktyd: 20 minute

Bedien: 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Porsiegrootte: 300 g

Bestanddele

30 ml (2 e) olyfolie

4 ontbeende hoenderborsies, vel verwyder en in blokkies gesny

sout en peper na smaak

10 ml (2 t) paprika

Vir die tamatiesous

30 ml (2 e) olyfolie

1 ui, gekap

2 (4 g) knoffelhuisies, fyngesny

1½ k tamatiepassata-sous

5 ml (1 t) gedroogde origanum

4 g (1 t) suiker

sout en peper na smaak

125 ml (½ k) gewone dubbelroomjogurt of karringmelk

Bediening

vars basiliekruid

kapokaartappels of rys

Metode

  1. Verhit 30 ml olie in ‘n groot kleefvrye braaipan oor matige hitte.
  2. Geur opgesnyde hoenderborsies met sout, peper en paprika.
  3. Braai hoender in die pan vir 8-10 minute tot gaar. Haal die hoender uit die pan en hou eenkant.
  4. Voeg nog 30 ml olie in dieselfde pan en braai uie vir 3-4 minute tot goed gaar. Voeg die knoffel, sous en origanum by en geur met sout en peper na smaak.
  5. Bring die sous tot kookpunt en verminder die hitte en laat vir nog 10 minute prut.
  6. Verwyder pan van hitte en roer jogurt of karringmelk by. Voeg hoender by die sous. Strooi vars basiliekruid oor en bedien warm saam met kapokaartappels of rys.

Lees ook: Beet-, feta-en-okkerneut-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Stel die verbruiker se ervaring eerste! MSI se reis van 20 jaar om ’n ryk van skootrekenaars te bou

’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan  Oor die afgelope 20…

1 hour Gelede

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

7 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

8 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

8 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

9 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

9 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.