kategorieë: KosWinterkos

Hoenderaftreksel met hoenderkluitjies

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1,6 kg heel hoender
• 1 heel knoffelknol, middeldeur gesny
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 1 ui, gekap
• 2 wortels, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 1 prei, gekap
• bouguet garni van 2 takkies orego, 2 takkies tiemie, 2 takkies pietersielie en 2 lourierblare
• 5 ml (1 t) sout
• 5 ml (1 t) swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kluitjies
• 2 eiers
• 200 g ricotta
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
• ’n raspertjie neutmuskaat
• 30 ml (2 e) koekmeel
• hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 200 °C. Smeer die hoender met olyfolie en geur met sout en swartpeper. Rooster die hoender en knoffel vir 45 min. of tot goudbruin en gaar. Laat afkoel.
2 Trek die vleis met 2 vurke van die hoender af. Hou die vleis en karkas eenkant.
3 Verhit ’n groot kastrol oor hoë hitte. Braai die ui tot goukleurig en geskroei, voeg die prei, wortels en seldery by en braai vir nog 8 min. of tot goudkleurig en geskroei.
4 Voeg die hoenderkarkas, bouquet garni en knoffel by. Vul die kastrol met 4 liter water. Geur met sout en swartpeper. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en laat vir 2 uur saggies prut.
5 Meng die eiers, ricotta, suurlemoenskil, neut, koekmeel, pietersielie en hoendervleis saam. Geur met swartpeper en sout. Rol in gholfbalgrootte balletjies en sit vir 1 uur in die yskas.
6 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit, sit op ’n groot kastrol en gooi die hoenderaftreksel deur die sif.
7 Verhit 500 ml van die hoenderaftreksel tot dit saggies prut. Skep die hoenderkluitjies met ’n gaatjieslepel in die aftreksel en kook vir 5 min. aan elke kant of totdat die frikkadelle gaar is.
8 Sit die gaar kluitjies in die res van die sop – die sop sal helder word omdat die aftreksel troebel raak wanneer die kluitjies daarin gekook word. Voeg ’n groot hand vol gekapte pietersielie by net voor julle eet.

Klik ook hier vir ons hoenderaftreksel-resep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.