kategorieë: Leef gesondGesondheid

Hoekom jy elke dag jou tande moet vlos

Hoekom jy elke dag jou tande moet vlos deur Salomé Delport

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vlos deeglik – dit laat jou langer leef!

Namate jy ouer word, moet jy meer gereeld vlos – twee keer per dag as jy bo veertig is, en ná elke ete as jy bo sestig is, sê dr. Sara Gottfried, skrywer van Younger.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Wanneer ons ouer word, kalsifiseer die plaak makliker in ons mond, wat beter skuilplek vir mondbakterieë bied. En dan is ons meer geneig tot tandbederf – juis terwyl ons graag ons tande so lank moontlik sou wou hou.

Lees nog:Waarom eiers ‘n plek op jou bord verdien

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Hoe

Posisioneer die vlos tussen enige twee tande. Trek dit in ’n lus om die een tand en beweeg dit stadig heen en weer terwyl jy af na die tandvleis beweeg en dan weer op. Herhaal, maar met die lus om die ander tand. Spoel jou vlos af voor jy na die volgende tand beweeg.

Onthou

’n Elektriese borsel is duurder maar dit maak ook jou tande deegliker skoon. Dit is ’n belegging wat jou tandartsbesoeke gaan spaar. Borsel vir 2-3 minute twee keer per dag.

Lees ook: Is jy dalk uitgebrand? Toets jouself

Plus

Borsel jou tong. ’n Gesonde, skoon tong is pienk. As jou tong geel of wit is, kry ’n tongskraper en borsel jou tong ook.

Probeer ook

’n Oliespoel klink vreemd maar ’n olielagie in jou mond maak die kieme dood wat sonder suurstof kan leef. Gebruik 1-2 teelepels klapperolie en rolspoel dit so twintig minute lank in jou mond. Doen dit vyf keer per week. Dit keer ook tandvleisontsteking (gingivitis).

Vir nog goeie raad en interessante wenke, loer hier

Lees ook: Sit slim: Wenke en oefeninge vir beter postuur

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.