kategorieë: Leef gesondGesondheid

Hoekom dit belangrik is om jou middagetetyd te neem

Hoekom dit belangrik is om jou middagetetyd te neem deur Anet Schoeman. Hooffoto: iStock/PeopleImages

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Het jy geweet?

Een uit drie Suid-Afrikaanse werkers neem nooit hul volle middagete nie. ’n Meningsopname onder meer as 3 000 werkers het ook getoon dat meer as ’n derde van hulle glad nie hul middagete neem nie.

Lees ook: Werk jy lekker?

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Hoeveel tyd is dit regtig?

Hierdie ekstra ure kan omgeskakel word in twee en ’n half jaar se gratis oortydwerk in ’n leeftyd. Dit klink na ’n goeie meevallertjie vir ’n werkgewer, maar dit kom teen ’n prys.

Lees ook: Introvert? Hier is netwerkraad

iStock/BrianAJackson

Lees ook: Hou bekommernis oor werk jou wakker? Hier is 11 goed wat jy kan doen

Kry só ’n verhoging

Die prys van om nie middagete te neem nie

In baie gevalle voel flukse Fanies dat dit van hulle verwag word om die blaaskans te verbeur, of glo dat hoe meer ure hulle voor hul lessenaar sit en swoeg, hoe meer sal hulle bewonder en beloon word.

Tog bewys studies dat ’n breuk op die regte tyd, en veral oor middagete, produktiwiteit en algemene gesondheid kan verbeter, kreatiwiteit aanwakker en gesonde gewoontes in die werkplek kweek.

Of jy jou middagete inboet oor ekstra werk, om vroeër huis toe te gaan, of omdat jy niks beters het om te doen nie, weet dat jy nie noodwendig tyd spaar nie.

Die kans is goed dat jy hierna stadiger en minder doeltreffend werk omdat jy moeg is.

Toe, gebruik daardie blaaskans en voel verfris en slimmer.

iStock/jacoblund

Lees ons vervolgverhale tydens jou middagete om heerlik te ontspan! Klik hier.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.