Hoe om jou kombuis slim te organiseer Deur Cornel Dunn. Hooffoto Pexels
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Hier is ses dinge wat jy nou dadelik moet doen – en op ’n gereelde basis in die toekoms moet herhaal.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Lees ook: Ses skoonmaakfoute vir banke en stoele wat jy nooit moet maak nie
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Die rede vir sonering is om jou kombuis meer doeltreffend te maak.
Elke groep kombuis-items word na aan ’n stasie in die kombuis ingedeel.
Verseëlbare plastieksakkies, foelie en plastiekware word byvoorbeeld na aan die yskas geplaas omdat dit hoofsaaklik daarin gebruik word.
Lees ook: 7 dinge wat jy nou moet weet voordat jy weer ’n matras koop
Alledaagse items soos borde, bakke, basiese glasware, koppies en eetgerei behoort so na as moontlik aan die wasbak of skottelgoedwasswer gebêre te word.
Stoor jou koppies en pierings in stapels van vier sodat jy nie deur ’n hele hoop eetgerei hoef te delf om iets te vind nie.
Lees ook: Die beste raad vir skoene wat sleg ruik
Potte, panne, mengbakke, snyborde, houtlepels en spatels behoort so na as moontlik aan die stoof geberg te word.
Lees ook: Hoe om jou handsak en inkopiesakke reg skoon te maak
Droë bestanddele, speserye en groot kombuisitems moet in die koskas of spens geplaas word.
Verpak graanvlokkies, rys en ander droë bestandele in lugdigte houers om miet uit te hou.
Organiseer jou bakprodukte, blikkieskos, pasta en speserye asook kookolie en asyn apart.
Gebruik peperment-olie of kaneel om goggas weg te hou.
#rrWenk: Moenie insekweerders in jou spens of kruidenierskas gebruik nie!
Lees ook: Maak jou matte sonder ’n matmasjien skoon
Plastiekware, kleefplastiek, plastieksakkies, tinfoelie ensovoorts hoort naby die yskas.
Lees ook: Die mooiste inspirasie vir kombuise
Koffiebekers, koffie, suiker en verromer moet so na as moontlik aan die ketel of die koffiemaker geplaas word.
Lees ook: Alles wat jy moet doen voordat jy trek
Vervang jou sponsies en lappies gereeld. Elke veertien dae indien jy dit gereeld gebruik.
Afdroogdoeke moet daagliks in warm water gewas word.
Onder die wasbak behoort alle skoonmaakmiddels, swart sakke en ekstra handseep geplaas te word.
Lees ook: Die mooiste idees vir ’n wintervoorkoms in jou huis
’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan Oor die afgelope 20…
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.