kategorieë: Nuut & NouDrankiesKos

Hoe om Dalgona-koffie te maak

Hoe om Dalgona-koffie te maak deur Imka Webb. Hierdie artikel het oorspronklik in Food & Home Magazine verskyn. Hooffoto: iStock/Jennifer Gauld

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Een van die jongste trends in die foodie-wêreld is dalgona-koffie – en ons moet erken, ons is nogal opgewonde hieroor!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Dalgona-koffie is lankal gewild (ja, nog voor jy dit op sosiale media gesien het!) en dit het glo iewers in die streek rondom Indië, Pakistan en Macau ontstaan, waar dit as phenti hui (Hindi) / fetano (Bengali) bekendstaan. Losweg vertaal beteken dit “geklopte koffie.”

Hierdie styl van koffie het glo die bynaam “dalgona” gekry omdat dit baie soos dalgona sponslekkers lyk, ’n tradisionele straatkos van Korea.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Lees ook: Maak koffie soos ’n barista

Hoe om Dalgona-koffie te maak

Klop twee eetlepels kitskoffie saam met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels warm water totdat dit dik en romerig word.

Skep die romerige mengsel oor koue of warm melk en sprinkel kaneel of kakao bo-op.

Jy kan ook ’n paar ysblokkies by jou dalgona-koffie voeg om dit ekstra verfrissend te maak!

Loer hier vir die resep in Engels van Food & Home Magazine, en besoek hul webblad vir nog heerlike resepte.

Loer hier vir nog lekker resepte:

Bak piesangbrood!

Bak hierdie 5 lekker dinge vir Paasfees

Maak vetkoek

Maak die heerlikste pizza by die huis

Die 12 lekkerste broodresepte

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Stel die verbruiker se ervaring eerste! MSI se reis van 20 jaar om ’n ryk van skootrekenaars te bou

’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan  Oor die afgelope 20…

2 hours Gelede

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

8 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

9 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

9 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

9 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

9 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.