kategorieë: Nuut & NouKos

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van branderige kos nie, maar vir dié mense wat doen, sal hierdie resep ’n wonderlike toevoeging tot jou gunstelingsop, -roerbraai, -noedels, en meer maak!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

TikTok-verbruiker @christieathome deel haar resep vir Chinese brandrissie-olie:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

@christieathome Easy Homemade Chinese Chili Oil. Visit profile for recipe links 📝 #dinnerrecipe #recipes #easyrecipes #goodfood #foodie #chilioilrecipe #chilioil ♬ Night Drive – Elijah Lee

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1½ k) Sichuan-brandrissievlokkies
  • 3 knoffelhuisies, fyngemaak
  • 625 ml (2½ k) avokado-olie of ’n neutrale olie
  • 2 ml (¼ t) Sichuan-peper (poeier)
  • 15 ml (1 e) sout
  • 4 gemmerskyfies
  • 1 klein bruin-ui, in kwarte gesny
  • 4 steranys
  • 2 lourierblare
  • 1 kaneelstokkie
  • 5 naeltjies

Metode

  1. Voeg brandrissievlokkies, knoffel, peper en sout in hittebestande bak.
  2. Voeg olie in pot op stoofplaat op lae hitte.
  3. Voeg 1 ui kwart, gemmer, steranys, kaneel, lourierblare en naeltjies by olie en meng.
  4. Laat prut in olie vir 20 minute op lae hitte.
  5. Verwyder en gooi kruie weg.
  6. Skink warm olie oor brandrissiemengsel in hittebestande bak en roer onmiddellik sodat dit nie brand nie.
  7. Laat dit afkoel en hou in ’n fles wat dig kan toemaak. Stoor vir maksimum 2 maande.

Lees ook: Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassousBrandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van branderige kos nie, maar vir dié mense wat doen, sal hierdie resep ’n wonderlike toevoeging tot jou gunstelingsop, -roerbraai, -noedels, en meer maak!

TikTok-verbruiker @christieathome deel haar resep vir Chinese brandrissie-olie:


Bestanddele

  • 375 ml (1½ k) Sichuan-brandrissievlokkies
  • 3 knoffelhuisies, fyngemaak
  • 625 ml (2½ k) avokado-olie of ’n neutrale olie
  • 2 ml (¼ t) Sichuan-peper (poeier)
  • 15 ml (1 e) sout
  • 4 gemmerskyfies
  • 1 klein bruin-ui, in kwarte gesny
  • 4 steranys
  • 2 lourierblare
  • 1 kaneelstokkie
  • 5 naeltjies

Metode

  1. Voeg brandrissievlokkies, knoffel, peper en sout in hittebestande bak.
  2. Voeg olie in pot op stoofplaat op lae hitte.
  3. Voeg 1 ui kwart, gemmer, steranys, kaneel, lourierblare en naeltjies by olie en meng.
  4. Laat prut in olie vir 20 minute op lae hitte.
  5. Verwyder en gooi kruie weg.
  6. Skink warm olie oor brandrissiemengsel in hittebestande bak en roer onmiddellik sodat dit nie brand nie.
  7. Laat dit afkoel en hou in ’n fles wat dig kan toemaak. Stoor vir maksimum 2 maande.

Lees ook: Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

17 hours Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

23 hours Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

24 hours Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

24 hours Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

1 day Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.