kategorieë: Kos

Heuningkraaklekkers met sjokolade

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1.5 k) suiker
  • 125 ml heuning
  • 80 ml water
  • 30 ml (2 e) botter
  • 10 ml (2 t) koeksoda
  • 100 g donkersjokolade, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Voer ’n groot bakplaat van 23 cm x 33 cm met bakpapier uit en spuit die kante met kleefwerende kossproei.
  2. Verhit die suiker, heuning, water en botter stadig in ’n kastrol oor baie lae hitte. Roer deurgaans en was die suikerkristalle wat aan die kante van die kastrol vorm met ’n nat kwassie af.
  3. Bring die mengsel tot kookpunt sodra al die suikerkorrels opgelos het – die mengsel sal kristalliseer indien jy dit te vroeg laat kook. Laat kook vir 6-8 min. Haal van die hitte af en voeg die koeksoda by – die mengsel sal skuim. Meng deur met ’n houtlepel.
  4. Gooi in die bakplaat en laat heeltemal afkoel.
  5. Smelt intussen die sjokolade in ’n glasbak oor ’n dubbelkoker. Roer tot glad en glansend.
  6. Keer die afgekoelde heuningkraaklekkers op ’n skoon werkvlak uit en smeer die sjokolade eweredig oor. Laat hard word. Breek in stukke en verpak in ’n lugdigte houer.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.