Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deur Jenny Morris vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

250 g filo deeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gesmelte botter

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

METODE

Voorverhit die oond tot 180 °C

Haal die deeg uit die yskas en hou dit bedek sodat dit nie uitdroog nie.

Smeer ‘n 12-gat kolwyntjie pan met botter.

Rol die deeg uit en sny die lae met ‘n skerp mes in 12 vierkante. (36 klein blokkies)

Smeer elke vierkant met gesmelte botter.

Voer elke kolwyntjie-holte uit met ‘n vierkant filo en plaas dan ‘n tweede vierkant op die eerste teen ‘n effense hoek. Doen dieselfde met die 3de vierkant. Druk dit liggies af en skep ‘n halwe pruim met ‘n bietjie sous in elkeen.

Trek die deeg liggies op om te seël. Smeer met nog botter.

Strooi strooisuiker oor en bak vir 12 tot 15 minute of tot goudbruin en bros.

Verkoel vir 10 minute voor jy dit op ‘n afkoelrak pak om af te koel.

Bestrooi met versiersuiker voor opdiening. Bedien met ‘n heerlike klontjie Mascarpone-kaas of vanieljeroomys.

Die vulsel

12 medium-grootte baie ferm pruime, gehalveer en ontpit.

1 koppie strooisuiker

2 eetlepels suurlemoensap

5 eetlepels water

2 heel steranys

1 kaneelstokkie

Skil van 1 klein lemoen

Metode

Plaas die pruime, suiker, suurlemoensap, water, steranys, kaneelstokkie en lemoenskil in ‘n medium grootte kastrol.

Bring liggies tot kookpunt, en roer die mengsel versigtig sodat die vrugte nie opbreek nie.

Kook totdat die pruime slegs vurk sag is, verwyder die pruime met ‘n gaatjieslepel en plaas in ‘n bak om saam met die sous af te koel.

Versier

Versiersuiker en Mascarpone-kaas

Sit dit voor met ekstra geposjeerde pruime

@juicydelicioussa

Lees ook: Wenke vir die perfekte kaasbord

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

31 mins Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

44 mins Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

2 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

2 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

4 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

5 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.