Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deur Jenny Morris vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

250 g filo deeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gesmelte botter

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

METODE

Voorverhit die oond tot 180 °C

Haal die deeg uit die yskas en hou dit bedek sodat dit nie uitdroog nie.

Smeer ‘n 12-gat kolwyntjie pan met botter.

Rol die deeg uit en sny die lae met ‘n skerp mes in 12 vierkante. (36 klein blokkies)

Smeer elke vierkant met gesmelte botter.

Voer elke kolwyntjie-holte uit met ‘n vierkant filo en plaas dan ‘n tweede vierkant op die eerste teen ‘n effense hoek. Doen dieselfde met die 3de vierkant. Druk dit liggies af en skep ‘n halwe pruim met ‘n bietjie sous in elkeen.

Trek die deeg liggies op om te seël. Smeer met nog botter.

Strooi strooisuiker oor en bak vir 12 tot 15 minute of tot goudbruin en bros.

Verkoel vir 10 minute voor jy dit op ‘n afkoelrak pak om af te koel.

Bestrooi met versiersuiker voor opdiening. Bedien met ‘n heerlike klontjie Mascarpone-kaas of vanieljeroomys.

Die vulsel

12 medium-grootte baie ferm pruime, gehalveer en ontpit.

1 koppie strooisuiker

2 eetlepels suurlemoensap

5 eetlepels water

2 heel steranys

1 kaneelstokkie

Skil van 1 klein lemoen

Metode

Plaas die pruime, suiker, suurlemoensap, water, steranys, kaneelstokkie en lemoenskil in ‘n medium grootte kastrol.

Bring liggies tot kookpunt, en roer die mengsel versigtig sodat die vrugte nie opbreek nie.

Kook totdat die pruime slegs vurk sag is, verwyder die pruime met ‘n gaatjieslepel en plaas in ‘n bak om saam met die sous af te koel.

Versier

Versiersuiker en Mascarpone-kaas

Sit dit voor met ekstra geposjeerde pruime

@juicydelicioussa

Lees ook: Wenke vir die perfekte kaasbord

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.