Heel geroosterde broccoli oor die kole deur Vickie de Beer, bygestaan deur Inemarie Rabe. Foto: Lindy Kriek
Heel geroosterde broccoli oor die kole
Serves: 6
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- • 1 heel broccolikop
- • 80 ml (⅓ k) olyfolie
- • 1 rooi brandrissie, fyngekap
- • 1 knoffelhuisie, fyngekap
- • knypie sout
- • 150 g (1 k) fyngerasperde beleë cheddar
Instructions
1 Meng die olyfolie, brandrissie, knoffel en sout in ’n mengbakkie.
2 Sprinkel die geurige olie oor die broccoli en sit dit op direkte maar matige kole. Maak die deksel toe as jy op ’n Weber braai, of bedek dit met ’n groot metaalbak indien jy op ’n oop vuur braai.
3 Braai vir 15-20 min. of tot die broccoli sag is wanneer jy ’n toetspen in die dikste deel indruk.
4 Haal van die vuur af en strooi die kaas oor. Sit warm voor.
Probeer ook: Aspersies en kruie oor die kole
Catherine Schenck