Lewer sowat 10-12 plaatkoekies
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }185 g (1¼ k) meel
7,5 ml (1 ½ t) bakpoeier
knypie sout
5 ml (1 t) kaneel
2,5 ml (½ t) neutmuskaat
15 ml (1 e) strooisuiker
80 ml hawermout
375 ml (1½ k) karringmelk
1 eier, liggies geklits
gerasperde skil van 1 lemoen (opsioneel)
1 appel, gerasper
35 g botter, gesmelt + ekstra vir braai
1 Sif die meel, bakpoeier, sout, kaneel en neutmuskaat in ’n middelslag-mengbak. Roer die strooisuiker en hawermout by.
2 Meng die karringmelk, eier, lemoenskil en appel en voeg die botter by. Gooi die karringmelkmengsel by die meelmengsel en meng goed. Laat vir 20 min. staan.
3 Braai lepels vol van die beslag in ’n bietjie gesmelte botter in ’n pan. Draai om wanneer daar borreltjies bo-op vorm en braai tot goudbruin alkant. Sit voor met haselneut-en-heuning-botter.
100 g botter
100 g haselneute, liggies gerooster en grof gekap
100 g heuningkoek of 3 e (45 ml) heuning
1 Verwerk al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad. Skep uit en rol in waspapier toe.
2 Hou vir 20 min. in die yskas tot hard. Skep dun skyfies op die warm plaatkoekies en sit voor terwyl die botter smelt.
Ons wil almal die soort vrou wees wat ’n kamer binnestap en selfvertroue uitstraal. Gebruik…
Soos ‘n mens ouer word, raak dit moeiliker om die sigbare tekens van elke verbygaande…
Gebruik ons resep vir basiese soetkoekies en maak hierdie lieflike karamelspringmielies-en-mout-koekies. Die koekieblik sal nie…
Een keer om die son, volg die lief en leed van een familie oor die…
’n Tornado van drama gaan glo Ruiterbosch, die fiktiewe Kaapse woonbuurt waar Suidooster afspeel, dié…
Hierdie gesonde, smaaklike etes is die ideale uitweg vir almal wie se dae te vol…
Hierdie webwerf gebruik koekies.