kategorieë: GebakKos

Hawermoutkoekies met misokaramel

Basiese hawermoutkoekies met misokaramel

Genoeg vir 15

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 110 g botter
• 75 g sagte bruinsuiker
• 15 ml (1 e) gouestroop
• 55 g volgraanmeel
• 55 g koekmeel
• 5 ml (1 t) bakpoeier
• 110 g hawermout
• 100 g pekanneute, ruweg gekap
• 10 ml (2 t) fyngemaalde gemmer
• 2,5 ml (½ t) sout
• 1 eier, liggies geklop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Meng die botter, suiker en gouestroop in ’n middelslagkastrol oor matige hitte. Roer deurentyd totdat die botter en suiker gesmelt is.
3 Meng die volgraanmeel, koekmeel, bakpoeier, hawermout, pekanneute, gemmer en sout in ’n middelslagmengbak. Maak ’n gaatjie in die middel.
4 Meng die stroopmengsel en eier by die droë bestanddele in.
5 Meng goed.
6 Rol die mengsel in klein (sowat 35 g) balletjies uit. Pak die koekies op die voorbereide bakplaat en druk die balletjies met jou duim of met ’n vurk effens platter.
7 Bak vir 10-12 min. of tot goudkleurig en gaar. Haal uit en laat op ’n draadrakkie afkoel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.

• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

3 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

3 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

3 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Mienke Ehlers oor haar rol as ‘Suidooster’ se nuwe waaghals

Die geliefde kykNET-sepie Suidooster kry binnekort ’n opwindende nuwe toevoeging wanneer die talentvolle Mienke Ehlers…

3 days Gelede

Bob Martin ken troeteldiere

Ons help diere al sedert 1892 om langer, gelukkiger, gesonder lewens te leef.  Bob Martin…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.