kategorieë: GebakKos

Grondboontjiebotter-en-sjokoladetoffiekoek

Maak 1 groot koek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 525 g (875 ml) koekmeel, gesif
  • 22,5 ml (4½ t) bakpoeier
  • 7,5 ml (1½ t) koeksoda
  • 225 g (225 ml) sagte botter
  • 150 g (180 ml) suikervrye grondboontjiebotter
  • 500 g (2¼ k) strooisuiker
  • 6 eiers, liggies geklits
  • 7,5 ml (1½ t) vanielje-ekstrak
  • 375 ml (1½ k) karringmelk
  • 200 g donkersjokolade, ruweg gekap
  • 2 x hoeveelheid van die basiese roomkaasversiersel
  • 45 ml (3 e) grondboontjiebotter
  • 1 x hoeveelheid basiese sjokolade-ganache

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Roomkaasversiersel

Genoeg vir sowat 3 koppies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 250 g (250 ml) roomkaas
• 80 g versiersuiker
• 10 ml (2 t) suurlemoensap

Klop die roomkaas glad met ’n elektriese menger. Sif die versiersuiker by en meng goed deur. Meng die suurlemoensap by en meng weer goed.

Sjokolade-ganache

Genoeg vir ¾ koppie

Sit 200 g gekapte donkersjokolade in ’n mengbak. Verhit 160 ml (2/3 k) room tot kookpunt en gooi oor die sjokolade. Roer tot glad en gooi oor die koek.

Gesoute karamelspringmielies

  • 55 g (60 ml) strooisuiker
  • 15 ml (1 e) water
  • 25 g (25 ml) botter
  • 500 ml (2 k) gaar springmielies
  • 15 ml (1 e) goeie seesout

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Smeer 3 x 17,5 cm-koek-panne met botter en voer met bakpapier uit.
  2. Sif die koekmeel, bakpoeier en koeksoda in ’n groot mengbak.
  3. Room die botter, grond-boontjiebotter en suiker saam in die bak van ’n elektriese menger tot liggeel en donserig.
  4. Gooi die geklitse eiers in 4 of 5 toevoegings by die bottermengsel en meng goed tussen elke toevoeging. Skraap die bak van tyd tot tyd skoon.
  5. Voeg die vanielje by en meng goed.
  6. Voeg die droë bestanddele en karringmelk om die beurt by die koekmengsel.
  7. Meng tot glad en vou die sjokolade by.
  8. Verdeel die mengsel eweredig tussen die voorbereide panne.
  9. Bak vir 45-55 min. of tot ’n toetspen wat in die middel ingedruk word, skoon uitkom.
  10. Laat die koek vir 10 min. in die pan afkoel en keer dan op ’n draadrak uit.

Karamelspringmielies

  1. Gooi die springmielies in ’n groot hittebestande bak.
  2. Meng die suiker en water in ’n kastrol en verhit versigtig oor lae hitte.
  3. Vee die kante gereeld met ’n nat kwassie om alle suikerkristalle op te los. verhoog die hitte sodra die suiker opgelos is, en prut totdat jy ’n goue karamel het.
  4. Trek die pan van die hitte af en gooi die botter vinnig maar versigtig by en skud tot ’n karamelsous vorm.
  5. Gooi die karamel oor die springmielies en roer met ’n lepel deur. Geur na smaak met die seesout.
  6. Meng die roomkaasversiersel en 45 ml (3 e) grondboontjiebotter saam tot glad.
  7. Sny die koeke versigtig middeldeur.
  8. Smeer ’n laag versiersel tussen die koeke. Plaas die ander koeke bo-op en druk liggies vas.
  9. Eindig met versiersel bo-op.
  10. Bedruip die koek met sjokolade-ganache en sit voor met die karamelspringmielies bo-op.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.