Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Krakerige saadklontjies
• 60 ml (¼ k) klapperolie, gesmelt
• 45 ml (3 e) heuning
• 2,5 ml (½ t) kaneel
• ½ rooi brandrissie, fyn gekap
• 125 ml (½ k) pampoensaad
• 125 ml (½ k) klappervlokkies
• 125 ml (½ k) gevlokte amandels
• 125 ml (½ k) pekanneute
• 80 ml (⅓ k) sesamsaad
• 80 ml (⅓ k) sonneblomsaad
• sout en swartpeper
1 Verhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Meng die klapperolie, heuning, kaneel, brandrissie, pampoensaad, klappervlokkies, amandels, pekanneute, sesamsaad en sonneblomsaad in ’n groot mengbak. Geur met sout.
3 Gooi die mengsel op die voorbereide bakplaat. Bak vir 15-20 min. of tot goudbruin en geurig. Laat heeltemal afkoel.
4 Breek in klontjies.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
• Verwerk ’n geskilde, gaar beet in ’n voedselverwerker (of met ’n handmenger) tot ’n gladde puree. Voeg 60 ml (¼ k) granaatsap, 2 cm gemmer, geskil en gerasper, 60 ml (¼ k) olyfolie en 50 g granaatpitte by en geur met sout. Meng goed.
Slaai
• ½ kop radicchioblare, geskeur
• 250 g botterskorsie, met ’n groenteskiller in dun repies gesny
• 4 bete, papierdun gesny
• 4 goue bete, papierdun gesny
• 2 wortels, geskil en met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repies gesny
• 1 klein komkommer, met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repies gesny
• 100 g fetakaas
1 Pak die radicchioblare op ’n groot opdienbord. Sit die botterskorsie, beet, goue beet, wortels en komkommer in hopies tussen die blare.
2 Strooi die fetakaas en saadklontjies oor.
3 Sit met die beet-en-granaat-slaai-sous voor.
Genoeg vir 4. Bestanddele 500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…
Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…
Bestanddele 3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…
Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…
Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay Om by die…
Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.