Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Krakerige saadklontjies
• 60 ml (¼ k) klapperolie, gesmelt
• 45 ml (3 e) heuning
• 2,5 ml (½ t) kaneel
• ½ rooi brandrissie, fyn gekap
• 125 ml (½ k) pampoensaad
• 125 ml (½ k) klappervlokkies
• 125 ml (½ k) gevlokte amandels
• 125 ml (½ k) pekanneute
• 80 ml (⅓ k) sesamsaad
• 80 ml (⅓ k) sonneblomsaad
• sout en swartpeper
1 Verhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Meng die klapperolie, heuning, kaneel, brandrissie, pampoensaad, klappervlokkies, amandels, pekanneute, sesamsaad en sonneblomsaad in ’n groot mengbak. Geur met sout.
3 Gooi die mengsel op die voorbereide bakplaat. Bak vir 15-20 min. of tot goudbruin en geurig. Laat heeltemal afkoel.
4 Breek in klontjies.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
• Verwerk ’n geskilde, gaar beet in ’n voedselverwerker (of met ’n handmenger) tot ’n gladde puree. Voeg 60 ml (¼ k) granaatsap, 2 cm gemmer, geskil en gerasper, 60 ml (¼ k) olyfolie en 50 g granaatpitte by en geur met sout. Meng goed.
Slaai
• ½ kop radicchioblare, geskeur
• 250 g botterskorsie, met ’n groenteskiller in dun repies gesny
• 4 bete, papierdun gesny
• 4 goue bete, papierdun gesny
• 2 wortels, geskil en met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repies gesny
• 1 klein komkommer, met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repies gesny
• 100 g fetakaas
1 Pak die radicchioblare op ’n groot opdienbord. Sit die botterskorsie, beet, goue beet, wortels en komkommer in hopies tussen die blare.
2 Strooi die fetakaas en saadklontjies oor.
3 Sit met die beet-en-granaat-slaai-sous voor.
Griep is winter se lewenslange vennoot. Sodra die koue tref, kan jy maar seker wees…
Die aktrise Elsje Slabbert, alom bekend vir haar rol as Carina Rautenbach in die destydse…
Bak vir ’n slag die heerlikste sjokoladekoek! Hier is ons 5 gunsteling-resepte vir sjokoladekoek.
Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…
Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…
Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.