Groente-pizza met blomkoolbasis
Ingredients
- Toe ek gestudeer het, het ’n ongelooflike onderwyser met die naam Randa my geleer as jy ’n kossoort van ’n kliënt wegneem, moet jy dit altyd met iets vervang. Pizza is baie mense se gunsteling kos en hierdie skepping maak dit moontlik dat niemand daarsonder hoef te leef nie. Pleks van die koringbasis maak jy dit van gestoofde blomkool en amandelmeel.
- Geniet dit met 'n bolaag van geroosterde pampoen, spinasie, groente en pynappel.
- Kors
- 2 koppies gestoomde blomkool
- 2 organiese en / of vry-reeks groente, ½ koppie amandelmeel
- 2 eetlepels ekstra suiwer klapperolie, gesmelt
- sout en peper na smaak
- ’n paar droë brandrissievlokkies (as jy lief is speserye)
- Bolaag
- 4 eetlepels tamatiepasta
- vars basiliekruid, grof gekap
- 1 zucchini in dun skyfies gesny
- 1 koppie broccoli, gekap fyn
- ½ koppie gekapte Switserse bruin sampioene (of watter soort jy ook al by jou plaaslike mark kry)
- ¼ koppie ontpitte kalamata olywe, rofweg gekap
- ½ bakkie kersietamaties
- 1 mediumgrootte rooi brandrissie
- ’n paar stukke bokmelk-fetta, in stukke gebreek (vermy as jy ’n vegan-vriendelike pizza wil maak)
- sout en peper na smaak
- ’n handvol jong spinasieblare
- ’n skeut olyfolie
- ½ koppie rou sonneblomsaad
- ½ koppie rou pepitas (ook genoem pampoenpitte)
- 1 handvol sonneblomspruite (as jy dit nie kry nie, sal enige spruite doen)
Instructions
Maak 2 dun pizzas
Verhit jou oond tot 180 °C. Druk die gestoomde blomkool fyn tot dit soos rys lyk (gebruik die agterkant van ’n vurk of ’n voedselverwerker).
Meng die blomkool met die eiers, amandels en klapperolie en geur met sout en peper. Voeg brandrissievlokkies by, indien verkies.
Neem twee bakplate en verdeel die korsmengsel tussen die twee. Vorm ’n sirkel op elke plaat en bak vir 10 minute (as dit dikker is, sal jy meer tyd nodig hê). Jy sal jy weet dit is gereed wanneer die kante effens begin verbruin. As jy dit uit die oond haal, moenie bekommer as dit nog loperig is nie, dit sal verder gaar word as die bo-laag bak.
Bou nou jou pizza
Begin met die tamatie-putee. Plaas die basiliekruid-stukkies, zucchini, broccoli, olywe, kersietamaties, brandrissie bo-op. Sprinkel die fettabrokke bo-oor (dit sal smelt) en geur met goeie gehalte sout (Ek hou van Himalaja of Murray Rivier pienk soute) en varsgemaalde swart peper. Plaas terug in die oond en bak ’n verdere 5-10 minute. As dit gereed is, strooi ’n groot handvol rou babaspinasie bo-op (dit verlep van die hitte). Drup ekstra suiwer olyfolie oor en sprinkel rou sonneblom en pepitas en vars sonneblom spruite oor.