Lee Schwagele
Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele, CRPhotographic
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Hierdie groente ondergaan ’n melksuurgistingsproses. Die bottels word nie gesteriliseer nie maar die sout-tot-water verhouding voorkom dat slegte bakterieë ontwikkel. Die vloeistof moet begin borrel – dis ’n aanduiding dat dit wel gis. Sodra die borreltjies verskyn, moet jy die bottels verder in die yskas laat gis, anders raak dit byna oneetbaar suur.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Gistingswenke
Sny groente kleiner sodat die gistingproses nie te lank neem nie.
Fermentasie neem langer in die winter en in die somer moet jy dit op baie warm dae fyn dophou.
Gebruik gefiltreerde of gebottelde water – chloor vernietig die natuurlike bakterieë.
Dit is belangrik om suiwer seesoutvlokkies soos Maldon te gebruik.
Bottels hoef nie gesteriliseer te word nie – dit vernietig ook die voordelige bakterieë.
Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…
Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…
Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou. [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…
Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…
In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…
Hierdie webwerf gebruik koekies.