Lee Schwagele
Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele, CRPhotographic
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Hierdie groente ondergaan ’n melksuurgistingsproses. Die bottels word nie gesteriliseer nie maar die sout-tot-water verhouding voorkom dat slegte bakterieë ontwikkel. Die vloeistof moet begin borrel – dis ’n aanduiding dat dit wel gis. Sodra die borreltjies verskyn, moet jy die bottels verder in die yskas laat gis, anders raak dit byna oneetbaar suur.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Gistingswenke
Sny groente kleiner sodat die gistingproses nie te lank neem nie.
Fermentasie neem langer in die winter en in die somer moet jy dit op baie warm dae fyn dophou.
Gebruik gefiltreerde of gebottelde water – chloor vernietig die natuurlike bakterieë.
Dit is belangrik om suiwer seesoutvlokkies soos Maldon te gebruik.
Bottels hoef nie gesteriliseer te word nie – dit vernietig ook die voordelige bakterieë.
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Hierdie webwerf gebruik koekies.