kategorieë: KosMaklik en vinnig

Groente-en-kruie-strope uit die tuin

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Charles Russel en Lee Schwagele crphotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Roosmaryn-en-beet-stroop

Genoeg vir 500 ml stroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 1 k (230 g) suiker (of xylitol as jy ’n suikervrye opsie verkies)
  • 1½ k (375 ml) water
  • 200 g beet, geskil en in 1 cm-blokkies gesny
  • gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • 3 takkies roosmaryn, blaartjies afgestroop
  • ’n hand vol vars tiemietakkies
  • ¼ k (60 ml) suurlemoensap
  1. Verhit die suiker, water, beet, suurlemoenskil (hou die sap), roosmaryn en tiemie in ’n middelslagkastrol oor matige hitte.
  2. Bring die mengsel tot kookpunt en kook vir 12-15 min. of tot die stroop begin verdik en die beet sag is. Trek van die hitte af en laat afkoel.
  3. Gooi die stroop deur ’n sif en meng die suurlemoensap deur. Hou die stroop in die yskas in ’n glasbottel wat dig seël.
  4. Meng 2 e (30 ml) van die stroop en 1 k (250 ml) sodawater vir ’n verfrissende drankie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Stroop met gemmer, sitroengras, komkommer en kruisement

Genoeg vir 500 ml

  • 1 k (230 g) suiker
  • 1½ k (375 ml) water
  • 1 middelslagkomkommer (sowat 1 k), ruweg gekap
  • 2 cm vars gemmer, geskil en ruweg gekap
  • 1 takkie sitroengras, ruweg gekap
  • gerasperde skil van een suurlemoen
  • 2 hande vol kruisementblare, vinnig in borrelende kookwater gedompel, gou gedreineer en in yswater afgekoel
  1. Verhit die suiker, water, komkommer, gemmer, sitroengras en suurlemoenskil in ’n middelslagkastrol oor matige hitte.
  2. Bring die mengsel tot kookpunt en kook vir 12-15 min. of tot die stroop begin verdik. Haal van die hitte af en laat afkoel.
  3. Gooi die koue stroop en kruisement in ’n voedselverwerker en maak fyn.
  4. Gooi die stroop deur ’n sif en hou in die yskas in ’n glasbottel wat dig seël.
  5. Meng 2 e (30 ml) van die stroop met ’n mengeldrankie (1 k / 250 ml) van jou keuse.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.