Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Charles Russel en Lee Schwagele crphotographic.co.za
Roosmaryn-en-beet-stroop
Genoeg vir 500 ml stroop
- 1 k (230 g) suiker (of xylitol as jy ’n suikervrye opsie verkies)
- 1½ k (375 ml) water
- 200 g beet, geskil en in 1 cm-blokkies gesny
- gerasperde skil van 1 suurlemoen
- 3 takkies roosmaryn, blaartjies afgestroop
- ’n hand vol vars tiemietakkies
- ¼ k (60 ml) suurlemoensap
- Verhit die suiker, water, beet, suurlemoenskil (hou die sap), roosmaryn en tiemie in ’n middelslagkastrol oor matige hitte.
- Bring die mengsel tot kookpunt en kook vir 12-15 min. of tot die stroop begin verdik en die beet sag is. Trek van die hitte af en laat afkoel.
- Gooi die stroop deur ’n sif en meng die suurlemoensap deur. Hou die stroop in die yskas in ’n glasbottel wat dig seël.
- Meng 2 e (30 ml) van die stroop en 1 k (250 ml) sodawater vir ’n verfrissende drankie.
Stroop met gemmer, sitroengras, komkommer en kruisement
Genoeg vir 500 ml
- 1 k (230 g) suiker
- 1½ k (375 ml) water
- 1 middelslagkomkommer (sowat 1 k), ruweg gekap
- 2 cm vars gemmer, geskil en ruweg gekap
- 1 takkie sitroengras, ruweg gekap
- gerasperde skil van een suurlemoen
- 2 hande vol kruisementblare, vinnig in borrelende kookwater gedompel, gou gedreineer en in yswater afgekoel
- Verhit die suiker, water, komkommer, gemmer, sitroengras en suurlemoenskil in ’n middelslagkastrol oor matige hitte.
- Bring die mengsel tot kookpunt en kook vir 12-15 min. of tot die stroop begin verdik. Haal van die hitte af en laat afkoel.
- Gooi die koue stroop en kruisement in ’n voedselverwerker en maak fyn.
- Gooi die stroop deur ’n sif en hou in die yskas in ’n glasbottel wat dig seël.
- Meng 2 e (30 ml) van die stroop met ’n mengeldrankie (1 k / 250 ml) van jou keuse.