kategorieë: GebakKos

Geweefde vanielje-en-vye-tertjies

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Jy hoef nie die filo te weef nie, jy kan net velle in blokkies sny, met botter smeer en bak soos verduidelik. Jy kan ook jou eie balsemiekstroop maak deur balsemiekasyn af te kook.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 8 velle filodeeg as jy dit weef, 4 as jy net blokkies sny
  • 60 g botter, gesmelt
  • 250 g (12) gedroogde vye, middeldeur gesny
  • 500 ml (2 k) warm, sterk filterkoffie of kitskoffie
  • 1 x 200 g-houertjie mascarponekaas
  • saadjies van 1 vanieljepeul
  • Black Gold-balsemiekstroop (verkrygbaar by uitgesoekte Spar-winkels)

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 ºC. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.

  1. Verf ’n vel filodeeg deeglik met botter, sit nog een bo-op en verf ook met botter. Sny die dubbellaag in vier dele en sny van die
    geskeurde stukkies af.
  2. Sny elke blokkie in 5 ewe groot repe, ±2 cm breed. Vleg die repies deeg om ’n geweefde voorkoms te kry. Maak seker die deegrepe raak aan mekaar, anders sal dit uitmekaarval. Jy het 12 deeglagies nodig.
  3. Sit op die bakplaat en bak vir 5-7 min. tot goudbruin (hou goed dop, dit brand maklik).
  4. Gooi intussen die warm koffie oor die vye en laat vir minstens 30 min. staan.
  5. Meng die mascarponekaas en vanieljesaadjies.
  6. Begin elke stapeltjie met ’n geweefde filovel, gevolg deur ’n groot skep mascarponekaas. Haal die vye uit die koffie en sit op die mascarponekaas. Eindig met ’n lagie filo. Giet Black Gold-balsemiekstroop oor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

13 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

15 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

1 day Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

1 day Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

2 days Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.