kategorieë: KosSomerkos

Geurige kreef-soetmielie-en-aartappel-pot

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • sap van 2 groot suurlemoene (moenie die skille weggooi nie)
  • 3 lourierblare
  • 1 heel knoffel, horisontaal middeldeur gesny
  • 3 middelslaguie, geskil en in kwarte gesny
  • 1 rooi brandrissie
  • ’n hand vol vars tiemie
  • 1 aftrekselblokkie
  • 60 ml (¼ k) witwyn
  • 500 g baba-aartappels, ongeskil
  • 6 soetmielies, middeldeur gesny
  • 6 kreefsterte of 500 g garnale, skoongemaak
  • 60 ml (4 e) botter
  • ’n hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Gooi 4 liter water in ’n groot kastrol. Voeg die sap en skille van die suurlemoene, lourierblare, knoffel, uie, brandrissie, tiemie aftrekselblokkie en wyn by. Geur met sout en peper. Laat die mengsel kook, verlaag die hitte en laat vir nog 10 min prut.
  2. Sit die aartappels by en laat vir nog 12 min. prut. Sit die mielies by en laat prut vir 5 min. Sit laastens die kreef by en kook vir ±8 min. tot die krewe helder rooi is.
  3. Smelt intussen die botter in ’n groot, verhitte braaipan of bakplaat en voeg die pietersielie by. Rooster ’n paar lemmetjies wat middeldeur gesny is op die kante.
  4. Skep die aartappels, mielies en kreefsterte uit die water in die pan en soteer vir ’n paar min. tot goudbruin. Keer uit op ’n vel bak- of bruinpapier. Sit voor met die geroosterde lemmetjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

3 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

5 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.