kategorieë: KosNagereg

Gestoofde dadelpoeding

Gestoofde dadelpoeding deur Vickie de Beer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Sous:

  • 375 ml (1 ½ k) suiker
  • 625 ml (2 ½ k) kookwater

Poeding:

  • 125 ml (½ k) warm melk
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 280 g (2 k) koekmeelblom
  • 115 g (½ k) sagte botter
  • 25 ml (1½ e) goue stroop
  • 7,5 ml (1½ t) gemaalde gemmer
  • 125 ml (½ k) dadels in stukkies gesny
  • ’n knypie sout

Metode

  1. Verhit die suiker en water saam in ’n groot, diep kastrol met ’n deksel. Roer die stroop deurentyd tot die suiker opgelos is en dit begin borrel. Laat die stroop vir ±10 min. prut.
  2. Giet intussen die warm melk in ’n groot mengbak en los die koeksoda daarin op. Voeg die koekmeelblom, botter, goue stroop, gemaalde gemmer, dadels en sout by en meng goed.
  3. Skep lepels vol beslag in die warm stroop tot al die beslag opgebruik is.
  4. Sit die deksel op en kook die poeding vir ±1 uur, maar hou die deksel vir die eerste halfuur op en toets dan met ’n toetspen om te sien hoe gaar dit is. Indien die stroop min word, kan jy nog water byvoeg.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

23 hours Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

24 hours Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.