kategorieë: KosNagereg

Gestoofde dadelpoeding

Gestoofde dadelpoeding deur Vickie de Beer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Sous:

  • 375 ml (1 ½ k) suiker
  • 625 ml (2 ½ k) kookwater

Poeding:

  • 125 ml (½ k) warm melk
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 280 g (2 k) koekmeelblom
  • 115 g (½ k) sagte botter
  • 25 ml (1½ e) goue stroop
  • 7,5 ml (1½ t) gemaalde gemmer
  • 125 ml (½ k) dadels in stukkies gesny
  • ’n knypie sout

Metode

  1. Verhit die suiker en water saam in ’n groot, diep kastrol met ’n deksel. Roer die stroop deurentyd tot die suiker opgelos is en dit begin borrel. Laat die stroop vir ±10 min. prut.
  2. Giet intussen die warm melk in ’n groot mengbak en los die koeksoda daarin op. Voeg die koekmeelblom, botter, goue stroop, gemaalde gemmer, dadels en sout by en meng goed.
  3. Skep lepels vol beslag in die warm stroop tot al die beslag opgebruik is.
  4. Sit die deksel op en kook die poeding vir ±1 uur, maar hou die deksel vir die eerste halfuur op en toets dan met ’n toetspen om te sien hoe gaar dit is. Indien die stroop min word, kan jy nog water byvoeg.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

15 minutes Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

2 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

5 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

18 hours Gelede

Pampoenbredie

Genoeg vir 4 Bestanddele   15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie 1,5 kg lamsvleis…

1 day Gelede

Voltooi jou kuier in Kaapstad met ’n ete by Marble Cape Town

Die ergste toeriste-gedruis na al die langnaweke het effe bedaar, die kole suis gesellig en…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.