Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
Die koekies bevat slegs die natuurlike suiker van die piesang en dadels. Glutenvrye hawermout is beskikbaar by gesondheidswinkels. Hoewel die koekies “beter” vir jou is, moet diabete maar steeds ligloop.
1 Maak die basiese resep soos beskryf maar vervang die suiker en gouestroop deur 2 fyngedrukte piesangs en vervang die volgraanmeel deur bokwietmeel.
2 Voeg 10 gekapte vars dadels (ontpit) en 100 g gemengde sade (soos sonneblomsaad, pampoensaad en lynsaad) by die basiese deeg.
3 Bak soos in die basiese resep beskryf.
Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…
Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…
Het jy geweet jou baba of peuter moet letterlik leer om sintuiglike inligting te filtreer…
Genoeg vir 6 Bestanddele 625 ml (2½ k) tee-en-vrugtesap 30 ml (2 e) gelatienpoeier…
Buiten vir sy uitsonderlike talent as musikant en liedjieskrywer, is Len Muller ook bekend as…
Hierdie webwerf gebruik koekies.