Foto: Lee Schwagele
Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
Die koekies bevat slegs die natuurlike suiker van die piesang en dadels. Glutenvrye hawermout is beskikbaar by gesondheidswinkels. Hoewel die koekies “beter” vir jou is, moet diabete maar steeds ligloop.
1 Maak die basiese resep soos beskryf maar vervang die suiker en gouestroop deur 2 fyngedrukte piesangs en vervang die volgraanmeel deur bokwietmeel.
2 Voeg 10 gekapte vars dadels (ontpit) en 100 g gemengde sade (soos sonneblomsaad, pampoensaad en lynsaad) by die basiese deeg.
3 Bak soos in die basiese resep beskryf.
’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan Oor die afgelope 20…
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.