kategorieë: KosLaekoolhidraat

Gesonde rotskoekies

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 325 ml (225 g) koekmeel
  • ’n knypie sout
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 200 g botter
  • 1 eier
  • 125 ml (½ k) fyn klapper
  • 230 g witsjokolade, ruweg gekap
  • 100 g pekanneute, ruweg gekap
  • 100 g bosbessies
  • 100 g ekstra witsjokolade, vir versiering

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C en spuit ’n bakplaat met kleefwerende kossproei.

  1. Sif die meel, sout en koeksoda in ’n middelslag-mengbak.
  2. Room die botter tot sag en voeg die eier by. Voeg die gesifte droë bestanddele by en meng goed.
  3. Meng die klapper, sjokolade, neute en bosbessies by.
  4. Skep lepels vol van die deeg met 2 teelepels op die bakplaat. Bak vir 15-20 min. tot die koekies verkleur. Sit op ’n afkoelrak en laat heeltemal afkoel.
  5. Smelt die res van die sjokolade en drup die gesmelte sjokolade met ’n lepel oor die afgekoelde koekies.
  6. Laat staan vir 10 min. tot die sjokolade hard en droog is en bêre die koekies in glashouers.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Nog idees: Donker rotskoekies

Maak die deeg aan soos hierbo maar vervang die witsjokolade, bosbessies en pekanneute met 230 g donkersjokolade, ruweg gekap
100 g amandelvlokke
100 g dadels, in stukkies gesny
100 g ekstra donkersjokolade vir versier

of …

Tropiese rotskoekies

230 g witsjokolade, ruweg gekap
100 g grondboontjies, ruweg gekap
100 g droë mango en pynappel, in stukkies gesny
100 g ekstra witsjokolade vir versiering

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Smullekker halloumi-en-groente-burger

Plantgebaseerde kosse is nou groot nuus. Dis goed vir jou om meer veselryke groente te…

3 hours Gelede

Maryna Calow: Suid-Afrikaanse wyn se grootste ambassadeur

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Kyra Welch.     Maryna Calow is sedert 2016 Wines of…

6 hours Gelede

Begrotingsrede: ‘n Kenner gee insig

’n Welvaartkenner  Jurgen Eckmann van Consult by Momentum sê wat verbruikers moet weet ná gister…

9 hours Gelede

Zandvliet vier 50ste oes

Deur Clifford Roberts. Foto’s: Clifford Roberts      Zandvliet Wynlandgoed in die Breederiviervallei het rede…

1 day Gelede

Marmelade-en-klapper-koekies

Maak 16 snytjies   Bestanddele   Onderlaag 250 ml (1 k) sagte botter 140 ml…

1 day Gelede

MSI: Meer as net speletjies – ontmoet die Modern 14 F-reeks

Krag, styl en draagbaarheid vir die moderne beroepsman of -vrou   MSI is al jare…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.