20 plaatkoekies (6 cm in deursnee)
1 appel, in dun skywe gesny en met suurlemoensap besprinkel
1 eier, geklits
10 ml (2 t) bruinsuiker
2,5 ml (1/2 t) sout
250 ml (1 k) vetvryemelk
5 ml (1 t) canola-olie
375 ml (1 1/2 k) koekmeel
5 ml (1 t) koeksoda
5 ml (1 t) bakpoeier
knypie sout
125 ml (1/2 k) semels
gemaalde kaneel vir geur
1 appel, gerasper
Voorverhit die oond tot 200 ºC.
1 Verf elk van die appelskywe liggies met olie en ’n bietjie heuning. Bak vir 8 min.
2 Klits die eier liggies in ’n mengbak, voeg die suiker en sout by en klits vir 1 min.
3 Voeg die helfte van die melk en olie by en klits goed.
4 Sif die meel, koeksoda, bakpoeier, sout en kaneel saam en voeg bietjie vir bietjie by die eiermengsel en meng tot glad. (Moenie te veel meng nie.)
5 Voeg die res van die melk, semels en gerasperde appel by en meng liggies. Laat rus vir 10 min.
6 Verhit ’n kleefvrye pan oor matige hitte en spuit met kleefwerende kossproei.
7 Sit ’n appelskyfie in die pan en skep ’n opgehoopte eetlepel van die mengsel op elke skyfie. Bak vir 3-4 min. aan elke kant of tot goudbruin. Die appel sal aan die deeg klou as jy dit omdraai.
8 Opdienvoorstel: Meng gekapte, vars kruisement met ongegeurde jogurt en sit dit saam met die plaatkoekies voor.
Lees ook: Gestolde aarbei caprese slaai