Geroosterde perske gazpacho

Deur Mokgadi Itsweng vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bedien  4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

400g perskes, geskil en gekap

100g ryp tamaties, gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en gekap

½ komkommer gekap

1 brandrissie fyn gekap

1 knoffelhuisie, fyn gerasper

Sap van 1 suurlemoen

1 Eetlepel vars kruisement, fyn gekap

1 Eetlepel pietersielie, fyn gekap

1 tl suiker

Sout en peper na smaak

1 perske, geskil, ontpit en gekap

Salsa bolaag (opsioneel)

40g komkommer, in klein blokkies gesny

1 tl kruisement gekap

1 tl pietersielie, gekap

METODE

Voorverhit oond tot 200°C

Plaas die helfte van die perskes op ‘n bakplaat en rooster dit vir 15 minute tot effens bruin.

Haal die perskes uit die oond en laat afkoel

Plaas al die bestanddele insluitend die geroosterde perskes in ‘n voedselverwerker en meng totdat die vrugte en groente fyn gemeng is.

Proe-toets en pas die geurmiddels na jou smaak aan.

Skep die mengsel in ‘n fles of bak en laat vir 2 ure in die yskas afkoel voor opdiening

Meng die gekapte perske, komkommer en kruie saam

Sit die gazpacho voor in glase, bedek met perske-en-komkommersalsa

@juicydelicioussa

Lees ook: Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Wat soek ‘Kokkedoor: Son & See’ se beoordelaars? Sjef Yolani Abrahams vertel

Die passievolle kos-entoesias Yolani Abrahams (32) is saam met Herman Lensing een van die beoordelaars…

57 mins Gelede

Dié ekspo in Pretoria bied iets aan vir die hele familie – Dis Outdoor X tyd

Vanaf 30 Mei tot 1 Junie, vind dié ekspo plaas by Idlewild Country Estate, net…

2 hours Gelede

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

1 day Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

1 day Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.