Geroosterde perske gazpacho

Deur Mokgadi Itsweng vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bedien  4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

400g perskes, geskil en gekap

100g ryp tamaties, gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en gekap

½ komkommer gekap

1 brandrissie fyn gekap

1 knoffelhuisie, fyn gerasper

Sap van 1 suurlemoen

1 Eetlepel vars kruisement, fyn gekap

1 Eetlepel pietersielie, fyn gekap

1 tl suiker

Sout en peper na smaak

1 perske, geskil, ontpit en gekap

Salsa bolaag (opsioneel)

40g komkommer, in klein blokkies gesny

1 tl kruisement gekap

1 tl pietersielie, gekap

METODE

Voorverhit oond tot 200°C

Plaas die helfte van die perskes op ‘n bakplaat en rooster dit vir 15 minute tot effens bruin.

Haal die perskes uit die oond en laat afkoel

Plaas al die bestanddele insluitend die geroosterde perskes in ‘n voedselverwerker en meng totdat die vrugte en groente fyn gemeng is.

Proe-toets en pas die geurmiddels na jou smaak aan.

Skep die mengsel in ‘n fles of bak en laat vir 2 ure in die yskas afkoel voor opdiening

Meng die gekapte perske, komkommer en kruie saam

Sit die gazpacho voor in glase, bedek met perske-en-komkommersalsa

@juicydelicioussa

Lees ook: Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

1 day Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

1 day Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

1 day Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

1 day Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.