Geroosterde perske gazpacho

Deur Mokgadi Itsweng vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bedien  4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

400g perskes, geskil en gekap

100g ryp tamaties, gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en gekap

½ komkommer gekap

1 brandrissie fyn gekap

1 knoffelhuisie, fyn gerasper

Sap van 1 suurlemoen

1 Eetlepel vars kruisement, fyn gekap

1 Eetlepel pietersielie, fyn gekap

1 tl suiker

Sout en peper na smaak

1 perske, geskil, ontpit en gekap

Salsa bolaag (opsioneel)

40g komkommer, in klein blokkies gesny

1 tl kruisement gekap

1 tl pietersielie, gekap

METODE

Voorverhit oond tot 200°C

Plaas die helfte van die perskes op ‘n bakplaat en rooster dit vir 15 minute tot effens bruin.

Haal die perskes uit die oond en laat afkoel

Plaas al die bestanddele insluitend die geroosterde perskes in ‘n voedselverwerker en meng totdat die vrugte en groente fyn gemeng is.

Proe-toets en pas die geurmiddels na jou smaak aan.

Skep die mengsel in ‘n fles of bak en laat vir 2 ure in die yskas afkoel voor opdiening

Meng die gekapte perske, komkommer en kruie saam

Sit die gazpacho voor in glase, bedek met perske-en-komkommersalsa

@juicydelicioussa

Lees ook: Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.