Geroosterde perske gazpacho

Deur Mokgadi Itsweng vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bedien  4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

400g perskes, geskil en gekap

100g ryp tamaties, gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en gekap

½ komkommer gekap

1 brandrissie fyn gekap

1 knoffelhuisie, fyn gerasper

Sap van 1 suurlemoen

1 Eetlepel vars kruisement, fyn gekap

1 Eetlepel pietersielie, fyn gekap

1 tl suiker

Sout en peper na smaak

1 perske, geskil, ontpit en gekap

Salsa bolaag (opsioneel)

40g komkommer, in klein blokkies gesny

1 tl kruisement gekap

1 tl pietersielie, gekap

METODE

Voorverhit oond tot 200°C

Plaas die helfte van die perskes op ‘n bakplaat en rooster dit vir 15 minute tot effens bruin.

Haal die perskes uit die oond en laat afkoel

Plaas al die bestanddele insluitend die geroosterde perskes in ‘n voedselverwerker en meng totdat die vrugte en groente fyn gemeng is.

Proe-toets en pas die geurmiddels na jou smaak aan.

Skep die mengsel in ‘n fles of bak en laat vir 2 ure in die yskas afkoel voor opdiening

Meng die gekapte perske, komkommer en kruie saam

Sit die gazpacho voor in glase, bedek met perske-en-komkommersalsa

@juicydelicioussa

Lees ook: Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

2 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

3 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

3 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

3 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

3 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

4 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.