kategorieë: VegetariesKos

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Deur Vickie de Beer. Foto: Lee Schwagele en Charles Russel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Tiemie-en-parmesaan-granola

  • ¼ k (60 ml) heuning
  • ¼ k (60 ml) bruinsuiker
  • ¼ k (60 ml) olyfolie
  • 1 k (250 ml) hawermout
  • ¼ k (125 ml) pampoensaad
  • ¼ k (125 ml) sonneblomsaad
  • ¼ k (125 ml) gevlokte amandels
  • ¼ k (60 ml) parmesaankaas, fyngerasper
  • 1 e (15 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

Pampoen

  • 2 klein pampoene, in groot skywe gesny en pitte verwyder
  • ½ k (125 ml) olyfolie
  • sout

Bruinbotter

  • 100 g botter, in blokkies gesny
  • ’n hand vol vars salieblare

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  2. Verhit die heuning, suiker en olyfolie in ’n kastrol oor matige hitte en roer tot die suiker gesmelt is.
  3. Sit die hawermout, pampoensaad, sonneblomsaad, amandels, parmesaankaas en tiemie in ’n mengbak. Gooi die heuningmengsel oor en meng goed.
  4. Sprei die granola-mengsel eweredig op ’n bakplaat uit en rooster vir sowat 10 min. of tot goudkleurig. Roer gereeld sodat dit eweredig kan rooster. Haal uit, laat afkoel en hou in ’n lugdigte houer.
  5. Pampoen: Pak die pampoenskywe in ’n diep oondpan en bedruip liggies met olyfolie. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
  6. Rooster die pampoen vir sowat 45 min. tot gaar en gekaramelliseer. Haal uit.
  7. Verhit die botter in ’n pan oor matige hitte tot die botter goudbruin verkleur en ’n neutgeur ontwikkel. Roer die salie by en trek van die hitte af.
  8. Strooi die granola oor die pampoenskywe en bedruip met die saliebotter.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck
Tags: recipes

Onlangse plasings

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Oorleef Kaapstad se hittegolf só

Wanneer Kaapstad se stygende temperature jou aanraai om vir koeltes uit te soek, is dit…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.