kategorieë: Kos

Geroosterde masala-hoender

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 2 kg heel plaashoender, by kamertemperatuur
• 250 g piekeluitjies, geskil
• 60 g sagte botter
• 30 ml (2 e) heuning
• 1 heel knoffelknol, oopgebreek
• 4-5 lourierblare
• klein handjie vol tiemie
• ½ lemoen, middeldeur gesny
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 30 g botter, gesmelt
• hand vol koljander, gekap
• 10 ml (2 t) fyngekapte knoffel
• 15 ml (1 e) fyngerasperde gemmer,
• 5 ml (1 t) fyngekapte rooi brandrissie
• 30 ml (2 e) garam masala (of kerriepoeier)
• 30 ml (2 e) heuning
• 10 ml (2 t) sesamolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 200 °C. Sit die hoender en piekeluitjies in ’n groot, diep oondpan.
2 Meng die 60 g botter en 30 ml heuning. Druk die heuningbotter versigtig onder die borsvel van die hoender in.
3 Geur die maagholte met sout en sit die heel knoffelhuisies, lourierblare, tiemie en lemoen daarin. Bind die beentjies van die hoender met kombuistou bymekaar. Smeer olyfolie oor die hoender en geur met sout en swartpeper.
4 Rooster vir 1 uur en 5 min.
5 Meng die botter, koljander, knoffel, gemmer, brandrissie, garam masala, heuning en sesamolie in ’n klein mengbakkie. Smeer die mengsel oor die hoender en rooster vir nog 20-25 min. of tot goudkleurig en gaar.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Klik hier vir ons resep vir “Geurige klapperrys”

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

19 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

21 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

2 days Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

2 days Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

2 days Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.