kategorieë: Kos

Geroosterde lamsboud in ’n soutkors

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Watter grootte lamsboud?

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4: 1,75 – 2 kg
Genoeg vir 6: 2 – 2,5 kg
Genoeg vir 8: meer as 2,5 kg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktye

Volg dié riglyne as jy lamsboud op die tradisionele manier rooster.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.
– Vir medium gaar: 20 min. vir elke 500 g + 15 min.
– Vir goed gaar: 25 min. per 500 g + 15 min.
– Haal uit die oond, bedek met foelie en laat rus vir 30 min.

Vleistermometer

Die temperatuur wat aangedui word, is dit waarby die vleis uit die oond verwyder moet word.

Medium gaar 70 °C.
Goed gaar 80 °C – 85 °C.

WENK: Om te toets of die vleis gaar is sonder ’n termometer: Druk ’n toetspen in die dikste gedeelte van die vleis. Hoe pienker die vleissappe, hoe rouer is die vleis. As die vleissappe deursigtig is, is die vleis gaar.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

4 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

6 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

6 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

6 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

6 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

7 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.