kategorieë: Kos

Geroosterde lamsboud in ’n soutkors

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Watter grootte lamsboud?

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4: 1,75 – 2 kg
Genoeg vir 6: 2 – 2,5 kg
Genoeg vir 8: meer as 2,5 kg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktye

Volg dié riglyne as jy lamsboud op die tradisionele manier rooster.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.
– Vir medium gaar: 20 min. vir elke 500 g + 15 min.
– Vir goed gaar: 25 min. per 500 g + 15 min.
– Haal uit die oond, bedek met foelie en laat rus vir 30 min.

Vleistermometer

Die temperatuur wat aangedui word, is dit waarby die vleis uit die oond verwyder moet word.

Medium gaar 70 °C.
Goed gaar 80 °C – 85 °C.

WENK: Om te toets of die vleis gaar is sonder ’n termometer: Druk ’n toetspen in die dikste gedeelte van die vleis. Hoe pienker die vleissappe, hoe rouer is die vleis. As die vleissappe deursigtig is, is die vleis gaar.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.