kategorieë: Kos

Geroosterde lamsboud in ’n soutkors

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Watter grootte lamsboud?

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4: 1,75 – 2 kg
Genoeg vir 6: 2 – 2,5 kg
Genoeg vir 8: meer as 2,5 kg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktye

Volg dié riglyne as jy lamsboud op die tradisionele manier rooster.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.
– Vir medium gaar: 20 min. vir elke 500 g + 15 min.
– Vir goed gaar: 25 min. per 500 g + 15 min.
– Haal uit die oond, bedek met foelie en laat rus vir 30 min.

Vleistermometer

Die temperatuur wat aangedui word, is dit waarby die vleis uit die oond verwyder moet word.

Medium gaar 70 °C.
Goed gaar 80 °C – 85 °C.

WENK: Om te toets of die vleis gaar is sonder ’n termometer: Druk ’n toetspen in die dikste gedeelte van die vleis. Hoe pienker die vleissappe, hoe rouer is die vleis. As die vleissappe deursigtig is, is die vleis gaar.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.