Geroosterde knoffelkaaskoek

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 1 heel knoffelknol
  • 15 ml olyfolie
  • 200 g volgraan- of hawermoutkoekies (digestives)
  • 25 g pekanneute
  • 100 g botter, gesmelt
  • 250 g volroom-roomkaas
  • 350 g ricottakaas
  • 150 g parmesaan, gerasper
  • 4 eiers
  • hand vol gekapte tiemie
  • sout en swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Verhit die oond tot 200 °C. Voer ’n 20 cm-losboomkoekpan met bakpapier uit.
  2. Sit die knoffel op ’n klein bakplaat en sprinkel die olie oor.
  3. Bak vir 20-30 min. of tot sag. Laat afkoel.
  4. Verlaag die temperatuur tot 150 °C.
  5. Verwerk die koekies en pekanneute in ’n voedselverwerker tot fyn krummels, of gooi in ’n sakkie wat dig seël en rol fyn met ’n rolstok.
  6. Voeg die gesmelte botter by en meng goed deur.
  7. Druk die koekiemengsel in die koekpan en druk met die agterkant van ’n eetlepel plat.
  8. Klits die room-, ricotta- en parmesaankaas tot romerig met ’n elektriese menger of handklitser.
  9. Druk die knoffel uit die skil. Meng die sagte knoffel deur die kaasmengsel. Voeg die eiers een vir een by terwyl jy deurentyd meng.
  10. Voeg die tiemie by en geur met sout en swartpeper.
  11. Gooi die kaasmengsel in die koekpan en bak vir 50-60 min. of totdat die kaaskoek gestol is.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

11 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

12 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

13 hours Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

15 hours Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

16 hours Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.