Geroosterde knoffelkaaskoek
Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
- 1 heel knoffelknol
- 15 ml olyfolie
- 200 g volgraan- of hawermoutkoekies (digestives)
- 25 g pekanneute
- 100 g botter, gesmelt
- 250 g volroom-roomkaas
- 350 g ricottakaas
- 150 g parmesaan, gerasper
- 4 eiers
- hand vol gekapte tiemie
- sout en swartpeper
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
- Verhit die oond tot 200 °C. Voer ’n 20 cm-losboomkoekpan met bakpapier uit.
- Sit die knoffel op ’n klein bakplaat en sprinkel die olie oor.
- Bak vir 20-30 min. of tot sag. Laat afkoel.
- Verlaag die temperatuur tot 150 °C.
- Verwerk die koekies en pekanneute in ’n voedselverwerker tot fyn krummels, of gooi in ’n sakkie wat dig seël en rol fyn met ’n rolstok.
- Voeg die gesmelte botter by en meng goed deur.
- Druk die koekiemengsel in die koekpan en druk met die agterkant van ’n eetlepel plat.
- Klits die room-, ricotta- en parmesaankaas tot romerig met ’n elektriese menger of handklitser.
- Druk die knoffel uit die skil. Meng die sagte knoffel deur die kaasmengsel. Voeg die eiers een vir een by terwyl jy deurentyd meng.
- Voeg die tiemie by en geur met sout en swartpeper.
- Gooi die kaasmengsel in die koekpan en bak vir 50-60 min. of totdat die kaaskoek gestol is.
Onlangse plasings
In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…
Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…
Deur Jade Rhode As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…
Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld? - Tirsa van Staden Lees…
Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…
Resep deur Vickie de Beer
Hierdie webwerf gebruik koekies.