• 200 g volgraan- of hawermoutkoekies (digestives)
• 25 g pekanneute
• 100 g botter, gesmelt
• 250 g volroom-roomkaas
• 350 g ricottakaas
• 150 g parmesaan, gerasper
• 4 eiers
• hand vol gekapte tiemie
• sout en swartpeper
Instructions
1 Verhit die oond tot 200 °C. Voer ’n 20 cm-losboomkoekpan met bakpapier uit. 2 Sit die knoffel op ’n klein bakplaat en sprinkel die olie oor. 3 Bak vir 20-30 min. of tot sag. Laat afkoel. 4 Verlaag die temperatuur tot 150 °C. 5 Verwerk die koekies en pekanneute in ’n voedselverwerker tot fyn krummels, of gooi in ’n sakkie wat dig seël en rol fyn met ’n rolstok. 6 Voeg die gesmelte botter by en meng goed deur. 7 Druk die koekiemengsel in die koekpan en druk met die agterkant van ’n eetlepel plat. 8 Klits die room-, ricotta- en parmesaankaas tot romerig met ’n elektriese menger of handklitser. 9 Druk die knoffel uit die skil. Meng die sagte knoffel deur die kaasmengsel. Voeg die eiers een vir een by terwyl jy deurentyd meng. 10 Voeg die tiemie by en geur met sout en swartpeper. 11 Gooi die kaasmengsel in die koekpan en bak vir 50-60 min. of totdat die kaaskoek gestol is.