Genoeg vir 4-6 porsies en ekstra vir die week
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 2 groot, heel vrylopende hoenders (sowat 1,8 kg per hoender)
• 2 klein bossies lourierblare, gewas
• 1 heel knoffelknol, in huisies gebreek
• 1 suurlemoen, in kwarte gesny
seesoutvlokkies
• 60 ml (¼ k) olyfolie
• 2 hande vol piekel-uitjies, geskil
Sous
• 250 ml (1 k) room
• 45 ml (3 e) Dijonmosterd
1 Verhit die oond tot 210 °C. Vryf die hoenders met kombuispapier droog.
2 Sit die hoenders in ’n groot oondbak en geur met sout, ook in die holtes. Vul elke holte met lourierblare, knoffelhuisies en suurlemoen. Gooi die olyfolie oor en smeer oor die hele hoender.
3 Rooster vir 1 uur en 20 min. of tot goudkleurig en gaar. Haal uit.
4 Skep 125 ml van die pansous uit die oondbak in ’n pan. Maak die hoender met foelie toe en laat rus.
5 Verhit die pansous en gooi die room en mosterd by.
6 Kook oor matige hitte totdat die sous verdik.
7 Sit die geroosterde hoender voor met laekoolhidraatgroente soos fyn Franse boontjies, murgpampoentjies en broccolini.
Toets 1 Ek voel emosioneel dood. Dit is asof ek my werk en my kollegas op…
Ons snork omdat ons keelweefsel pap raak. Spiere wat nie gebruik word nie raak pap…
Dit is nie altyd maklik om jou eie huis te versier nie. Ons het gaan…
Maak jou reg vir ’n onvergeetlike Namibiese 4x4-avontuur met die bekende 4x4-spesialis, André de Villiers.…
In ’n eksklusiewe onderhoud met Landbouweekblad het die Boer soek ’n vrou-aanbieder Marciel Hopkins onthul…
Griep is winter se lewenslange vennoot. Sodra die koue tref, kan jy maar seker wees…
Hierdie webwerf gebruik koekies.