Genoeg vir 6-8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 1,5 – 2 kg x 4 beesrib (rib-eye ribroast) – haal die rib 1 uur voor gaarmaaktyd uit die yskas
• 125 g botter
• 15 ml (1 e) fyngekapte knoffel
• 30 ml (2 e) Worcestershire-sous
• 6 takkies tiemie, fyngekap
• 15 ml (1 e) swartpeper • 5 ml (1 t) sout
• 30 ml (2 e) korrelmosterd
1 Room die botter, knoffel, Worcestershire-sous, tiemie, swartpeper, sout en mosterd saam in ’n mengbakkie.
2 Smeer die rib met die gegeurde botter en sit die vleis in ’n groot, oondvaste bak.
3 Voorverhit die oond tot 220 °C. Rooster vir 20 min. Verlaag die hitte tot 190 °C en rooster vir nog 1 uur en 15 min.
4 Haal uit. Maak die bak liggies met foelie toe. Laat die vleis vir 20-25 min. rus voor jy dit sny.
5 Sny die rib in dun skywe en gooi die bottersous wat in die kastrol agtergebly het oor die vleis.
Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }• 15 g botter • 1 ui, fyngekap
• 2,5 ml (½ t) fyngekapte rooi brandrissie
• 5 ml (1 t) fyngekapte knoffel
• 10 ml (2 t) fyngerasperde gemmer
• 15 ml (1 e) garam masala
• 5 ml (1 t) borrie
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 375 ml (1½ k) jasmynrys
• 250 g borriepatat, geskil en in blokkies gesny
• 1 x 400 g-blikkie klapperroom
• 180 ml (¾ k) water
• sout en swartpeper
• hand vol vars koljander, fyngekap
• granaatpitte vir bo-op (opsioneel)
1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Verhit die botter in ’n dieperige oondvaste pan oor matige hitte. Braai die ui, brandrissie, knoffel en gemmer vir 5 min. daarin. Voeg die garam masala en borrie by, gevolg deur die lemoenskil, rys en patats. Roer tot goed saamgemeng.
3 Voeg die klapperroom en water by en bring tot kookpunt. Bedek die pan met foelie en bak in die oond vir 30-40 min. of tot die rys en patats gaar is.
4 Sit saam met vars koljander voor.
Lees ook: Smullekker halloumi-en-groente-burger
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.