kategorieë: KosWinterkos

Geroosterde beesrib met geurige klapperrys

Geroosterde beesrib

Genoeg vir 6-8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1,5 – 2 kg x 4 beesrib (rib-eye ribroast) – haal die rib 1 uur voor gaarmaaktyd uit die yskas
• 125 g botter
• 15 ml (1 e) fyngekapte knoffel
• 30 ml (2 e) Worcestershire-sous
• 6 takkies tiemie, fyngekap
• 15 ml (1 e) swartpeper • 5 ml (1 t) sout
• 30 ml (2 e) korrelmosterd

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Room die botter, knoffel, Worcestershire-sous, tiemie, swartpeper, sout en mosterd saam in ’n mengbakkie.
2 Smeer die rib met die gegeurde botter en sit die vleis in ’n groot, oondvaste bak.
3 Voorverhit die oond tot 220 °C. Rooster vir 20 min. Verlaag die hitte tot 190 °C en rooster vir nog 1 uur en 15 min.
4 Haal uit. Maak die bak liggies met foelie toe. Laat die vleis vir 20-25 min. rus voor jy dit sny.
5 Sny die rib in dun skywe en gooi die bottersous wat in die kastrol agtergebly het oor die vleis.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Geurige klapperrys

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 15 g botter • 1 ui, fyngekap
• 2,5 ml (½ t) fyngekapte rooi brandrissie
• 5 ml (1 t) fyngekapte knoffel
• 10 ml (2 t) fyngerasperde gemmer
• 15 ml (1 e) garam masala
• 5 ml (1 t) borrie
• gerasperde skil van 1 lemoen
• 375 ml (1½ k) jasmynrys
• 250 g borriepatat, geskil en in blokkies gesny
• 1 x 400 g-blikkie klapperroom
• 180 ml (¾ k) water
• sout en swartpeper
• hand vol vars koljander, fyngekap
• granaatpitte vir bo-op (opsioneel)

1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Verhit die botter in ’n dieperige oondvaste pan oor matige hitte. Braai die ui, brandrissie, knoffel en gemmer vir 5 min. daarin. Voeg die garam masala en borrie by, gevolg deur die lemoenskil, rys en patats. Roer tot goed saamgemeng.
3 Voeg die klapperroom en water by en bring tot kookpunt. Bedek die pan met foelie en bak in die oond vir 30-40 min. of tot die rys en patats gaar is.
4 Sit saam met vars koljander voor.

Lees ook: Smullekker halloumi-en-groente-burger

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

ONS KYK TERUG: Verlede jaar se naaswenners van ons ma-en dogter-kompetisie

Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf   Om ma en dogter op papier te wees is…

3 hours Gelede

10 dinge wat met jou vel gebeur soos wat jy ouer word

Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…

21 hours Gelede

Wanneer seks seer is… | Wat is die oorsake en behandelingsmoontlikhede?

Deur Mariette Snyman       “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…

22 hours Gelede

Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge!

    Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier!     Modern 14 F13MG      Kleinhandelaar:…

1 day Gelede

Bernice West oor ouerskap: ‘Daar is nie woorde nie…’

Foto's: Instagram/Bernice West   Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…

2 days Gelede

5 vinnige visresepte vir aandete

Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.