Geroosterde appel-en-lemoen-kruiehoender

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele en Charles Russel van CRPhotographic

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kruiebotter
• 150 g botter, in blokkies gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

• 2 t (10 ml) fyngekapte knoffel

• ’n hand vol vars tiemie, blare afgestroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• ’n hand vol pietersielie

• 3-4 vars roosmaryntakkies, blare afgestroop

• gerasperde skil en sap van een suurlemoen

Hoender
• 1 groot heel plaashoender van 2-3 kg

• 1 lemoen, in kwarte gesny

• 1 appel, in blokkies opgesny

• ’n hand vol vars tiemieblare

• 150 g van die kruiebotter

• sout en gemaalde swart-peper

• 8 appels, in 2-3 cm-ringe gesny

• 10-15 heel baba-uitjies, afgeskil

  1. Voorverhit die oond tot 180 ˚C.
  2. Verwerk al die bestanddele vir die kruiebotter in ’n voedselverwerk tot glad. Hou eenkant.
  3. Vee die hoender met kombuispapier uit. Geur die holte met sout en druk die lemoene, appelblokkies en tiemie daarin. Bind die bene met kombuistou vas.
  4. Vryf die kruiebotter oral oor die hoender. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
  5. Bak die hoender vir 45 min. in ’n groot oondpan.
  6. Sit die appelringe en uitjies by en rooster vir nog 30 min. of tot die appels en uitjies sag is en die sappe van die dikste deel van die hoenderboudjie helder uitloop wanneer dit geprik word.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

19 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

19 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

22 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.