Geroosterde appel-en-lemoen-kruiehoender

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele en Charles Russel van CRPhotographic

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kruiebotter
• 150 g botter, in blokkies gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

• 2 t (10 ml) fyngekapte knoffel

• ’n hand vol vars tiemie, blare afgestroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• ’n hand vol pietersielie

• 3-4 vars roosmaryntakkies, blare afgestroop

• gerasperde skil en sap van een suurlemoen

Hoender
• 1 groot heel plaashoender van 2-3 kg

• 1 lemoen, in kwarte gesny

• 1 appel, in blokkies opgesny

• ’n hand vol vars tiemieblare

• 150 g van die kruiebotter

• sout en gemaalde swart-peper

• 8 appels, in 2-3 cm-ringe gesny

• 10-15 heel baba-uitjies, afgeskil

  1. Voorverhit die oond tot 180 ˚C.
  2. Verwerk al die bestanddele vir die kruiebotter in ’n voedselverwerk tot glad. Hou eenkant.
  3. Vee die hoender met kombuispapier uit. Geur die holte met sout en druk die lemoene, appelblokkies en tiemie daarin. Bind die bene met kombuistou vas.
  4. Vryf die kruiebotter oral oor die hoender. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
  5. Bak die hoender vir 45 min. in ’n groot oondpan.
  6. Sit die appelringe en uitjies by en rooster vir nog 30 min. of tot die appels en uitjies sag is en die sappe van die dikste deel van die hoenderboudjie helder uitloop wanneer dit geprik word.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.