Pruime, wat van sappige soetigheid en pikantheid oorloop, bring ’n ongetwyfelde varsheid aan twee nuwe, gewilde mengeldrankies. Die drankies is deur Derrick Hartman, oftewel Decks, ’n mengeldrankiemeester by Hope Distillery, vrygestel.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Die Plum & Basil Smash en die Plum Collins is vinnig en maklik om by die huis te maak, en dis só ontwerp om oor die feestyd ’n treffer by jou vriende en familie te wees. Die mengeldrankie se resep bevat Hope Limited Release Gin, ’n uitdagende sitrusjenewer wat met jenewerbessie, koljandersaad, engelkruid en vars lemoene gedistilleer is en veral goed saam met pruime proe. As jy dit nog nie probeer het nie, is hierdie mengeldrankies ’n goeie verskoning om ’n boetiekjenewer-avontuur te onderneem.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Pruime pas goed by sitrus, frambose, perskes, appelkose, gemmer, swartpeper, amandels, heuning met haselneute, vanielje, kaneel, basiliekruid en roketblare. Decks gebruik van hierdie as sy inspirasie om hierdie somer se spesialiteitsjenewer-en-pruim-mengeldrankies te maak:
Bestanddele:
1 pruim
4-6 basiliekruidblare
Swartpeper
Ryk suikerstroop – Bring 2 dele suiker en 1 deel water tot kookpunt en kook tot die suiker opgelos het. Laat afkoel en hou vir ’n maand in ’n bottel in die yskas.
Suurlemoensap
50 ml Hope Limited Release Gin
Metode
Meng ’n kwart tot ’n halwe pruim met 4 tot 6 basiliekruidblare en ’n bietjie swartpeper in ’n fles. Voeg 5-10 ml suikerstroop, 15-25 ml suurlemoensap, 50 ml Hope Limited Release Gin en ys by die fles – begin met klein bietjies suikerstroop en suurlemoensap, en proe soos jy aangaan. Voeg nog by.
Skud hard, giet dit in ’n glas saam met ’n bietjie ys, versier met ’n skyfie pruim en ’n basiliekruidblaar.
Bestanddele:
50 ml Hope Limited Release Gin
20-25 ml pruim-en-heuning-stroop
15-25 ml suurlemoensap
sodawater
Voorbereidings
Maak die pruim-en-heuning-stroop so: Bring 2 dele suiker, 1 deel heuning en 3 dele fyngekapte pruim tot net onder kookpunt. Laat dit afkoel en laat dit minstens vir ’n uur trek. Giet dit deur en bottel dit. Los dit vir 2 weke in die yskas.
Metode
Gooi die jenewer, die pruim-en-heuning-stroop en die suurlemoensap in ’n hoë balglas wat met ys opgevul is. Meng liggies en voeg sodawater by. Versier met ’n pruimskyfie en ’n pepermenttakkie.
Volg @juicydelivioussa op Instagram of besoek www.juicydelicious.co.za
Lees ook: Heerlike Kersfees pruim-pakkies
Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…
Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts Creation het ook pas by die Eat…
Lewer 1 groot koek Bestanddele Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…
Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…
Hooffoto: Stavros Cassapis Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…
Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.