Gekaramelliseerde ryspoeding. Deur: Vickie de Beer. Foto: CRPhotographic
Genoeg vir 12
Ons het ’n lagie bruinsuiker oor die ryspoeding gegooi en dit toe met ’n blaasvlam geskroei om ’n karamellaag te vorm. Koop dié nuttige kombuisblaasvlamme by Boardmans, @home of by kombuiswinkels.
Bestanddele
• 500 g mascarponekaas
• 1 liter (4 k) volroommelk
• 5 ml (1 t) fyn kaneel
• 5 ml (1 t) gemaalde kardemomsade – maal in ’n koffiemeul fyn
• 220 g arborio-rys
• 80 g strooisuiker
• 1 heel neutmuskaat
• 50 g botter
• 50 g bruinsuiker
Metode
1 Klits die mascarpone, melk, kaneel en kardemom saam in ’n middelslagmengbak tot goed gemeng.
2 Bring die rys, suiker, mascarponemengsel en die botter in ’n middelslagkastrol oor matige hitte tot kookpunt.
3 Roer deurentyd. Verlaag die hitte en prut vir 25-30 min.
4 Roer heeltyd met ’n houtlepel tot die rys sag en romerig is. Skep die ryspoeding in ’n 23 cm-bak.
5 Gooi die bruinsuiker oor en karamelliseer met ’n blaasvlam.
Lees ook: Karoo-lamspastei
Lees ook: Sjokoladefluweelkoek