• Kombucha is ’n gefermenteerde teedrankie. Tee (rooibos of groen tee) word met behulp van ’n “kultuur” van bakterieë en gis gekweek. Die gis word met suiker gevoed.
• Kefir is ’n spesiale melkkultuur. Jy moet die kefirkorrels koop of by iemand kry om jou eie kefirkultuur te begin.
• Beet-kvass kom oorspronklik uit Rusland. Die superdrankie is propvol voedingswaarde en probiotika en is ook baie goed vir jou lewer.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
• 1,5 kg beet
• 45 ml (3 e) seesout
• 3,5 liter gesuiwerde water
1 Skrop die beet skoon en sny in 0,5-cm stukke.
2 Verdeel die beet in 3 flesse met ’n inhoudsmaat van 1 liter.
3 Sprinkel die seesout oor en vul met die gesuiwerde water. Bedek die flesse met ’n skoon kombuisdoek en bind vas.
4 Roer elke dag vir 3 weke. Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit en gooi die beet-kvass deur.
Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…
Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…
Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…
Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…
Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…
Hierdie webwerf gebruik koekies.