kategorieë: KosSomerkos

Gebraaide lam-en-perske-sosaties

Genoeg vir 4 groot sosaties:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

180 ml (¾ k) perskeblatjang
60 ml (¼ k) lemoensap
45 ml (3 e) kerriepoeier
10 ml (2 t) fyn gekapte knoffel
7,5 ml (1 ½ t) fyn gekapte gemmer
10 ml (2 t) heel koljander
1 lourierblaar
1 skaapboud, ontbeen en in groot blokkies gesny
16 droëperskes
4 louriertakke of sosatiestokke in water geweek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1.  Meng die blatjang, lemoensap, kerriepoeier, knoffel, gemmer, koljander en lourierblaar in ’n klein kastrol. Kook vir 5 min. oor matige hitte, trek van die hitte af en laat afkoel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

2.  Sit die vleis in ’n groot glasbak en gooi die marinade oor. Marineer vir 2 tot 3 uur.

3.  Gooi kookwater in ’n bakkie en week die droëperskes vir 15 min. daarin.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

4.  Ryg die lam en perskes om die beurt op die sosatiestokkies. Sit die sosaties terug in die marinade en marineer vir nog 2 uur.

5.  Braai oor matige kole vir 4 min. aan elke kant. Verf die res van die marinade oor terwyl jy braai.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Stel die verbruiker se ervaring eerste! MSI se reis van 20 jaar om ’n ryk van skootrekenaars te bou

’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan  Oor die afgelope 20…

11 hours Gelede

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

17 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

18 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

18 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

18 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

19 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.