kategorieë: KosMaklik en vinnig

Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassous

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 8 eiers
  • 1,5 liter (6 k) water
  • 1 liter (4 k) meel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • 5 ml (1 t) sout
  • olie om mee te bak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Geurige kaassous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1,6 liter

Vries hierdie kaassous in porsies van 250 ml en gebruik dit om vinnige aandetes soos gebakte lasagne of macaroni-en-kaas te maak.

  • 110 ml (1/3 k + 2 e) botter
  • 75 ml (¼ k + 1 e) koekmeel
  • 1 liter (4 k) melk
  • ’n raspertjie neutmuskaat
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 500 ml (2 k) gerasperde cheddarkaas
  • 90 ml (¼ k + 2 e) Dijon-mosterd
  • hand vol Italiaanse pietersielie, gekap

Metode

  1. Klop die eiers en water saam tot skuimerig. Sif die meel, bakpoeier en sout by en klop tot ’n gladde beslag. Laat rus vir 30 min.
  2. Verhit die olie in ’n groot braaipan oor matige tot hoë hitte. Gooi die oortollige olie uit in ’n bakkie en hou eenkant.
  3. Gooi 60 ml (¼ k) van die beslag in die pan en kantel die pan tot die boom bedek is. Bak vir sowat 1 min. tot ligbruin en die pannekoek van die kante begin wegtrek. Draai om en bak vir nog 1 min.

Geurige kaassous

  1. Smelt die botter in ’n middelslagkastrol oor matige hitte.
  2. Roer die meel vir 1 min. by – moenie dat dit verkleur nie. Gooi die melk geleidelik by en roer deurentyd tot glad en dik. Roer die neutmuskaat by en geur na smaak. Prut liggies vir 3 min.
  3. Haal van die hitte af en meng die kaas, mosterd en pietersielie by.
  4. Vries in porsies van 250 ml (1 k) in sakkies of bakkies.

Gebakte vispannekoekies

Genoeg vir 4

Krummel 6 viskoekies en verdeel tussen 6 pannekoeke. Rol die pannekoeke op en sit in ’n oondbak. Bedek met 250 ml (1 k) van die kaassous en strooi ekstra gerasperde kaas bo-oor. Bak vir 15 min. by 180 ºC tot deurwarm en die kaas gesmelt is. Strooi gekapte Italiaanse pietersielie oor. Aandete in ’n oogwink!

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

11 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

11 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.