kategorieë: Kos

Gebakte ricotta met donkersjokolade- en aarbeisous

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 500 g ricottakaas
  • 2 eiers, liggies geklop
  • 100 g donkersjokolade (minstens 70% kakao), in stukke gekap
  • 50 g gevlokte amandels, liggies gerooster
  • gerasperde skil van 1 lemoen
  • sap van 1 lemoen
  • 15 ml (1 e) strooisuiker
  • 250 g aarbeie<
  • ’n hand vol bessies, vir opdiening
  • ’n hand vol kruisement, vir opdiening

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 160 °C.

  1. Voer ’n 17 cm x 8 cm-pannetjie met bakpapier uit.
  2. Meng die ricotta, eiers, sjokolade, amandels, lemoenskil, die helfte van die lemoensap en strooisuiker en skep in die broodpan.
  3. Bak vir 30 -40 min. tot ’n toetspen wat in die middel ingedruk word skoon uitkom. Laat afkoel.
  4. Sny die helfte van die aarbeie in stukkies en sit in ’n bak. Gooi die res van die lemoensap oor en marineer vir 20 min.
  5. Verwerk die res van die aarbeie in ’n voedselverwerker tot glad. Hou die sous eenkant.
  6. Sit die kaas in skywe voor met die aarbeisous, vars kruisement en bessies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Tradisionele vetkoek

Vetkoek is trooskos wat enige Suid-Afrikaner maar al te goed ken. Hierdie resep is maklik…

11 hours Gelede

Vriendskappe het ook vervaldatums: Is dit tyd om aan te beweeg?

Deur Tanya de Vente-Bijker   Carla Hansen* was in ʼn vriendskap vasgevang wat haar ongelukkig…

15 hours Gelede

As vuilmaak die regte ding is om te doen!

Katte is al jare lank ’n belangrike deel van gesinne wêreldwyd en daar is min…

1 day Gelede

Wat jy moet weet oor die kuns van flirt

Flirt is pret en jy hoef nooit weer met ’n mond vol tande te staan…

1 day Gelede

My hartjie-my-liefie-tertjies

Wat ’n bederf!

1 day Gelede

Maryke Haywood maak ’n verskil

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Lauren Fredericks. Grimering: Mia Liebenberg     Die afgelope paar jaar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.